Ασφάλεια στην εξόρυξη: Η Κίνα ανακοινώνει οκτώ μέτρα για την πρόληψη κινδύνων και ατυχημάτων

Η Κίνα δημοσίευσε οκτώ συγκεκριμένα μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων και τη μείωση των κινδύνων στην εξόρυξη. Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024, Κινέζοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι στόχος των μέτρων είναι να ανασχεθεί η παρατηρούμενη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στον εξορυκτικό τομέα της χώρας κατά τους τελευταίους μήνες. 

Το πρώτο μέτρο περιγράφει τις ευθύνες και τις απαιτήσεις για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Τα μέτρα 2 έως 6 αποσκοπούν στην εξάλειψη των κινδύνων και της παράνομης παραγωγής, στη βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και στη βελτίωση των κανονισμών αδειοδότησης. Τα δύο τελευταία μέτρα αποσκοπούν στη διασφάλιση της κατάλληλης εποπτείας και εκπαίδευσης για την πρόληψη περαιτέρω κινδύνων. 

Το Υπουργείο Φυσικών Πόρων της Κίνας ανέφερε ότι η πλειονότητα των εξορυκτικών εκμεταλλεύσεων στην Κίνα είναι υπόγειες. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τα νέα μέτρα θα καθορίσουν περαιτέρω τις ευθύνες και θα καταστήσουν τις εξορυκτικές εταιρείες υπεύθυνες για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Ο Shi Baozhong, Διευθυντής του Τμήματος Εποπτείας Ασφάλειας Ανθρακωρυχείων της Εθνικής Διοίκησης Ασφάλειας Ορυχείων, δήλωσε, «Η παράνομη εξόρυξη είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτά τα σοβαρά περιστατικά. Έτσι, πάντα προσπαθούμε να εντείνουμε και να καταπολεμούμε τέτοιες παραβιάσεις. Πέρυσι, οι υπηρεσίες επίβλεψης και επιθεώρησης της ασφάλειας ορυχείων σε όλα τα επίπεδα, πραγματοποίησαν ειδικές επιθεωρήσεις και επέβαλλαν διορθωτικά μέτρα σε μεγάλες εξορυκτικές εκμεταλλεύσεις. Η συγκεκριμένη προσπάθεια είχε στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και τη μείωση των κινδύνων στο εργασιακό περιβάλλον. Ερευνήσαμε και αντιμετωπίσαμε 2.269 περιπτώσεις παραβιάσεων των κανονισμών ασφαλείας σε ανθρακωρυχεία. Όλη αυτή η προσπάθεια θα κλιμακωθεί περαιτέρω και έχουμε στόχο να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τους κινδύνους, τιμωρώντας όλες τις παραβιάσεις».

[ΠΗΓΗ: https://rawmathub.gr/, με πληροφορίες από news.cgtn.com, 7/2/2024]