Σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων έκλεισε ο χρυσός

Ανοδικά κινήθηκε τη Δευτέρα ο χρυσός, με μια πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να του παρέχει ώθηση ώστε να κλείσει σε υψηλά σχεδόν δύο εβδομάδων.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), αργότερα εντός της εβδομάδας, προκειμένου να εκτιμήσουν την επίδραση που θα έχουν οι αποφάσεις της στην πορεία του πολύτιμου μετάλλου.

Ο Adrian Ash, διευθυντής έρευνας στην BullionVault, θεωρεί ότι πρόσφατο sell off στον χρυσό “πιθανόν να έχει κάνει μια παύση, αν δεν βρίσκεται στο τέλος του”.

“Εάν η μακροπρόθεσμη πορεία του χρυσού είναι προς τα πάνω, και πιστεύουμε πως είναι”, τονίζει, “τότε είναι αξιοσημείωτο ότι τα επίπεδα των 1.700 δολαρίων αποτελούν μια παύση ξεκούρασης εν όψει της “επίθεσης” του ερχόμενου καλοκαιριού προς τις 2.000 δολ.”, συμπληρώνει.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε με κέρδη 9,40 δολ. ή 0,6%, στα 1.729,20 δολ. ανά ουγγιά, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι Μαΐου κέρδισε επίσης 38 σεντς ή 1,5%, στα 26,29 δολ. ανά ουγγιά.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε σήμερα κατά 2,1 μονάδες βάσης, στο 1,614%, γεγονός που έδωσε ώθηση στον χρυσό.

“Ο χρυσός προσπαθεί να σταθεροποιηθεί μετά την πρόσφατη υποχώρησή του, ωστόσο εάν οι τιμές των ομολόγων συνεχίσουν να πέφτουν, θα είναι δύσκολο να κρατήσει τα πρόσφατα χαμηλά του και να μην κατρακυλίσει περαιτέρω”, σημειώνουν αναλυτές της Sevens Report Research.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Μαΐου έκλεισε στα 4,1405 δολ. η λίβρα, με ελάχιστη μεταβολή, με την πλατίνα Απριλίου να κερδίζει 0,8% στα 1.209,50 δολ. ανά ουγγιά και το παλλάδιο Ιουνίου να προσθέτει περί το 0,6%, στα 2.373,70 δολ. ανά ουγγιά.

ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/ 15/3/2021