BHP : Κοντά σε συμφωνία με την Tesla για την προμήθεια νικελίου – Αναμένεται εκτίναξη της ζήτησης του μετάλλου

H Nickel West της BHP θα επενδύσει σε νέα και υπάρχοντα ορυχεία με παράλληλο στόχo την μείωση των εκπομπών CO2

Η BHP επιβεβαίωσε τις εικασίες ότι πλησιάζει σε μια συμφωνία off-take με την Tesla του Elon Musk, αφού προχώρησε στην ενίσχυση της παραγωγής νικελίου, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές άνθρακα στη Δυτική Αυστραλία.

Σύμφωνα με το aft.com ο Eddy Haegel, επικεφαλής της αναγεννημένης επιχείρησης Nickel West της BHP, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αποκτά μελλοντικές μισθώσεις νικελίου στην Δυτική Αυστραλία αφού επενδύσει σε νέα και υπάρχοντα ορυχεία και ενισχύσει την ικανότητα επεξεργασίας.

Η Nickel West άρχισε επίσης να θέτει σε λειτουργία το εργοστάσιο θειικού νικελίου στο Kwinana, νότια του Περθ, καθώς διπλασιάζεται η ζήτηση στο μέταλλο της μπαταρίας.

Ο Haegel δήλωσε στη διάσκεψη Diggers and Dealers στο Kalgoorlie, όπου οι παραγωγοί νικελίου έχουν προσελκύσει σχεδόν τόσο μεγάλη προσοχή όσο οι ανθρακωρύχοι, ότι η Nickel West θέλει να είναι μεγαλύτερη.

Έκανε επίσης αναφορές ότι η Tesla και η BHP βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία νικελίου αναφέροντας την πρόσφατη έκκληση του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους προμηθευτές.

“Είμαστε ένα μελλοντικό commodity, στη Δυτική Αυστραλία, με προϊόντα που θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της απανθρακοποιήσης των μεταφορών και, με την πάροδο του χρόνου, της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με σημαντικά διαπιστευτήρια βιωσιμότητας και μια κουλτούρα υψηλής απόδοσης”, σημείωσε.

“Η πρόσφατη πρόσκληση του Elon Musk προς τους παραγωγούς νικελίου είναι μια ευπρόσδεκτη υπενθύμιση ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για προϊόντα ποιότητας μπαταρίας.”

Ο  Musk δήλωσε ότι υπάρχει «γιγαντιαίο συμβόλαιο» που περιμένει μια εταιρεία που μπορεί να εξορύξει νικέλιο αποτελεσματικά και με περιβαλλοντικά ευαίσθητο τρόπο.

Ο  Haegel είπε ότι το νικέλιο θα είναι ο νικητής σε έναν κόσμο χωρίς άνθρακα.

Ο Musk σηματοδοτεί την άνοδο της ζήτησης για νικέλιο

«Εξασφαλίζει αυτή τη θέση, επειδή ανεξάρτητα από το τι μέταλλα ή συνδυασμός μετάλλων δοκιμάζονται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου, το νικέλιο παράγει την υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα οποιασδήποτε μπαταρίας», σημείωσε.

«Αυτή είναι μια ισχυρή εικόνα για το γιατί το νικέλιο έχει θετικό μέλλον. Είναι το «άλογο» της μπαταρίας ιόντων λιθίου, καθιστώντας δυνατή την ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων και μεταγενέστερα φορτηγών. “

Ο  Haegel είπε, κατά την άποψη της BHP, η σωρευτική ζήτηση για νικέλιο τα επόμενα 30 χρόνια θα αυξηθεί κατά 250%, τα τελευταία 30 χρόνια και περισσότερο ,εάν χώρες σε όλο τον κόσμο επιταχύνουν τις προσπάθειες για την απομάκρυνση από τον άνθρακα.

«Ο Elon Musk σηματοδότησε την τεράστια ζήτηση που θα έρθει για νικέλιο καθώς αυτή η δεκαετία ξεδιπλώνεται», είπε.

«Η έκκλησή του για τους ανθρακωρύχους νικελίου να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν γρήγορα, προσφέρει πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία για το μέρος που έχει το νικέλιο ως στρατηγικό μέταλλο μπαταρίας.

«Πριν από λίγα χρόνια, μας παρουσιάστηκε στην Tesla, ένα εργοστάσιο μπαταρίας 30 gigawatt /ώρα. Τώρα η Tesla είναι επείγον να φτάσει τα terawatts παραγωγής. “

Η Nickel West πούλησε το 70% των 80.000 τόνων νικελίου μετάλλου που παρήγαγε πέρυσι σε κατασκευαστές μπαταριών καθώς συνεχίζει τη μετάβαση από έναν προμηθευτή 50 ετών στη βιομηχανία ανοξείδωτου χάλυβα.

Εκπομπές αερίων

Σε μια κίνηση που είναι πιθανό να κερδίσει χάρη στην Tesla, η Nickel West θέλησε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% έως το 2030, εγκαθιστώντας νέες γεννήτριες ατμού στο χυτήριο της.

Η ετήσια έκθεση BHP που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο αποκάλυψε ότι η Nickel West έτρεχε με καθυστέρηση ενός χρόνου το εργοστάσιο θειικού νικελίου.

Ο Nickel West κατέγραψε απώλεια 37 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2019-20 καθώς τα κέρδη μειώθηκαν κατά 139 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το προηγούμενο έτος.

Το αποτέλεσμα ήρθε μετά από μείωση της παραγωγής κατά 8% που συνδέεται με το κλείσιμο συντήρησης στο διυλιστήριο και το χυτήριο Kalgoorlie.

Ο κ. Haegel είπε ότι το εργοστάσιο θειικού άλατος αναμένεται να παράγει τους πρώτους κρυστάλλους το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Nickel West είχε καθυστερήσεις αλλά χρησιμοποίησε το χρόνο για να εντοπίσει τρόπους για να κάνει το εργοστάσιο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

[ΠΗΓΗ: https://worldenergynews.gr/, 14/10/2020]