Πάνος Σκουρλέτης: Ο πρώην ΥΠΕΝ επισκέφτηκε τις Σκουριές

Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα μπορούσε να πει κάποιος βλέποντας τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη να έχει τις Σκουριές ως τον πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Χαλκιδική.

Μια επίσκεψη – έκπληξη, που με βάση την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει κατά καιρούς εναντίον της επένδυσης χαλκού χρυσού ο νυν γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να κάνει τον Ιούλιο του 2015.

Ήταν τότε που ο κ. Σκουρλέτης πήρε την σκυτάλη από τον προκάτοχο του κ. Λαφαζάνη στο ΥΠΕΝ και θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για εκείνον τότε να επισκεφτεί το επενδυτικό έργο για να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη, που ούτε οι ίδιοι του οι σύμβουλοι τότε, αλλά και σήμερα γνωρίζουν ενδελεχώς για να του την μεταφέρουν σωστά.

Εξίσου χρήσιμο, κατά την γνώμη μας πάντα, θα ήταν μια επίσκεψη και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις  της Ελληνικός Χρυσός στο Στρατώνι. όσο και στην Ολυμπιάδα, από την στιγμή που βρέθηκε στις Σκουριές.

Τόσο για να ενημερωθεί για το σύνολο της επένδυσης και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, αφού είναι γνωστό το φιλεργατικό προφίλ του κ. Σκουρλέτη και να τους δώσει και επί τη ευκαιρία και μια εξήγηση για την αιφνίδια απόφαση που πήρε στις 19 Αυγούστου του 2015 να ανακαλέσει τις άδειες υλοποίησης τεχνικών μελετών και να προκαλέσει διακοπή εργασιών στις Σκουριές, μια ημέρα πριν ο Αλέξης Τσίπρας προκηρύξει εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους(!!!).

Μια απόφαση που σκόρπισε αγωνία και ανασφάλεια σε 2.000 εργαζόμενους, μέχρι το ΣτΕ να την ανακαλέσει στις 2 Οκτωβρίου 2015 έπειτα από προσφυγές των 4 σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Δύσκολες μέρες που όμως ανήκουν στο παρελθόν.

Η φωτογραφία ανήκει στην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκιδική κ. Κυριακή Μάλαμα

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, 10/3/2020]