Τη δική σας αποβιομηχάνιση και ανεργία, την θυμάστε, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ;

«Θυμάστε,  σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, τη λύσσα σας, στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Τότε που όταν κουβαλούσατε συντρόφους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, για να κλείσετε το ορυχείο χρυσού, αδιαφορώντας για το δικαίωμα στη δουλειά, 3.000 εργατών (μαζί με αυτούς που θα δούλευαν και μετά την επένδυση) […]».

Είχε μπει και δικό σας χεράκι στη ΔΕΗ των Φωτόπουλων, για να φύγει με κλωτσιές η RWE, που επανέφερε χθες ο Αδ. Γεωργιάδης. Το θυμάστε, σύντροφοι;

Θυμάστε, σύντροφοι (του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ), ότι το 2007 (που και η εντελώς αμήχανη, κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, απέλυε όποιον από τη ΔΕΗ ήταν αντίθετος στους Φωτόπουλους) τα δικά σας παρασκηνιακά κυκλώματα με το ΠΑΣΟΚ ήταν που καταδίκασαν τη ΔΕΗ σε εκσυγχρονιστικό μαρασμό. 

Ερώτημα. Θα είχε σωθεί τότε η ΔΕΗ,  με τους Γερμανούς της RWE που σχεδίαζε να γίνει στρατηγικός επενδυτής; 

Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ξέρουμε όμως πως χάθηκαν εργοτάξια επενδύσεων, σε δίκτυα ΔΕΗ,  που θα απασχολούσαν τουλάχιστον 5.000 άτομα, μέχρι να γίνουν τα έργα. Και κάποιες εκατοντάδες μετά τα έργα.

Παραδώστε τώρα (μετά από 13 χρόνια κακομοιριάς της ΔΕΗ και στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ) τη “δόξα” (βεβαίως και τη δικαιούται) στον υπουργό Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη.

Τολμήστε τώρα να κυνηγήσετε επενδυτές,  που θα φέρουν (αν φέρουν) επενδύσεις στην Ελλάδα. Έτσι που τα κάνατε, ακόμη και απατεώνες να έλθουν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται δια να ομιλεί…  (όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης Κουτσόγιωργας).

Θυμάστε,  σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, τη λύσσα σας, στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Τότε που όταν κουβαλούσατε συντρόφους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, για να κλείσετε το ορυχείο χρυσού, αδιαφορώντας για το δικαίωμα στη δουλειά, 3.000 εργατών (μαζί με αυτούς που θα δούλευαν και μετά την επένδυση).

Τι καταφέρατε, εκτός από τα χατίρια των οικοπεδοφάγων; Να παραδώσετε και αυτή την επένδυση στους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Και το δικαίωμα στους επενδυτές να πουν, πως η Ελλάδα είναι μόνο για τα πανηγύρια και όχι για επενδύσεις. 

Αν όμως αποφασίσουν να φύγουν (δεν προκύπτει από πουθενά και εύχομαι να μη γίνει ποτέ, αλλά έτσι λειτουργεί η ελεύθερη οικονομία) πώς θα αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έβαλε την ουρά του στο ρημαδιό και της μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας; 

Θυμάστε, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι φέρατε τους Κινέζους,  στο παρά πέντε, να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά και να μεταφερθούν σε λιμάνι της Βορείου Ιταλίας,  το 2018, επειδή χάνατε την εξουσία και ίσως έπρεπε να πείτε του κόσμου τις βλακείες για να δείξετε διαφωνία στις ιδιωτικές επενδύσεις.

Ποιο το αποτέλεσμα; Το 2019 τις παρέλαβε ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος δεν έχει πρόβλημα να εμφανιστεί και στα εγκαίνια,  σε αντίθεση με το πολίτ μπιρό…, του ΣΥΡΙΖΑ, που απέφυγε τα πρώτα εγκαίνια, για να δείξει αριστερή “πρόοδο”.

Θυμάστε,  σύντροφοι, των ροζ και άλλων αποχρώσεων του κόκκινου, την 10ετία του 1990 (για να πάμε αρκετά πίσω και να μάθουν και οι ουτοπικοί νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ -έτσι τους αποκάλεσε ο σύντροφος Αλέξης-) ότι αν δεν είχατε βάλει και εσείς το χεράκι ίσως συνεχίζαμε την παραγωγή, του 80% των αναγκών μας, σε ελαστικά (όπως και η Τουρκία) από την Pirelli (που διώξατε το 1991 από την Πάτρα) και την Goodyear (που διώξατε το 2008 από την Θεσσαλονίκη) για να πληρώνουμε (τότε) πάνω από 50 δισ. δραχμές τον χρόνο, στις εισαγωγές ελαστικών!!

Θυμάστε ροζ σύντροφοι, ότι η ΛΑΡΚΟ και τα 3 γιγαντιαία βιομηχανικά συγκροτήματα λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα ίσως να είχαν μείνει (παρά την φάση της μεγάλης καμπής) αν δεν χαλάγατε τον κόσμο να κρατικοποιηθούν.

Θυμάστε ακόμη τους επαγγελματίες δολοφόνους (τους οποίους προσκυνάτε ως αδειούχους από τις φυλακές…) και τις δολοφονίες ιστορικών ονομάτων της ελληνικής βιομηχανίας,  προφανέστατα για να αποθαρρύνουν ιδιώτες επενδυτές στην Ελλάδα.

Θυμάστε ή όχι, σύντροφοι, των ροζ και πράσινων αποχρώσεων (που συναντηθήκατε στον ΣΥΡΙΖΑ), τις ευθύνες σας σε κάθε λουκέτο ναυπηγείου; Στην αποβιομηχάνιση της Πάτρας, της Ελευσίνας (με κλείσιμο χαλυβουργικών,  σιδηρουργικών και επισκευαστικών εγκαταστάσεων) και της Θεσσαλονίκης με τις χημικές της μονάδες; Πόσες θέσεις εργασίας χαλάσατε; Πόσους επενδυτές αποθαρρύνατε, μεταξύ 2010-2015, στην κορύφωση της κρίσης;

Τα λέμε και τα ξαναλέμε αυτά, σύντροφοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, επειδή υπάρχουν ακόμη ιθαγενείς ψηφοφόροι που σας δίνουν (έστω και στα προφορικά…) το 15-20% από την προτίμησή τους, για να αναλάβετε ξανά την εξουσία. Και ας τους δηλώνετε (με την αριστερή σας θρασύτητα) ότι αυτή την φορά, η σοβιετία σας, δεν θα ελέγχει μόνο την εξουσία αλλά και τους αρμούς της… Έχουμε άδικο;

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, του Γιώργου Κράλογλου, 11/3/2020]