Χαλκιδική: Ο ακτιβισμός της κλειδαρότρυπας κάνει πολύ χοντρά λάθη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι antigold επιδίδονται στην κυριολεξία σ’ ένα «κυνήγι μαγισσών».

Το «κυνήγι» τους είναι πλούσιο από φωτογραφικό υλικό, το οποίο είναι εξίσου γεμάτο από προσωπικές ερμηνείες, με ανυπόστατα στοιχεία, που παρουσιάζουν οι ίδιοι στα όσα φωτογράφισαν σε Ολυμπιάδα και Στρατώνι, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.

Οι εικόνες που χρησιμοποιούν είναι τέτοιες ώστε να προκαλούν εντυπώσεις. Ειδικά δε, όταν αυτές οι φωτογραφίες συνοδεύονται από δακρύβρεχτα κείμενα, τότε περνάμε σε καταστάσεις, που αν ζούσε ο Γκέμπελς, σίγουρα θα αναζητούσε τρόπους επαφής και γνωριμίας με τους πανάξιους μιμητές του στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Χαλκιδική.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Σε όλα τα παραπάνω παραδείγματα είναι ολοφάνερη η χρησιμοποίηση της στρατηγικής της λάσπης με ασύνδετες εικόνες σαν όχημα, που ουδεμία σχέση έχουν με τη σημερινή δραστηριότητα της εταιρείας.

Τα περισσότερα antigold  «παραδείγματα» που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας αφορούν παρελθούσα μεταλλευτική δραστηριότητα, ηλικίας τουλάχιστον 40 ετών. Δεκαετίες δηλαδή πριν την έλευση της Ελληνικός Χρυσός στο τιμόνι της διαχείρισης των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι σε κάποιες φωτογραφίες που εμφανίζουν δεν έχουν καν σχέση ή συνάφεια με την μεταλλευτική, αλλά με άσχετα θέματα, όπως για παράδειγμα με βοθρολύματα, όπως είναι η 3ηφωτογραφία που παρουσιάζουμε από την Ολυμπιάδα.

Δυστυχώς, η αντιμεταλλευτική εμπάθεια που διακατέχει όσους υπηρετούν αυτόν τον ιδιότυπο ακτιβισμό της κλειδαρότρυπας με σαφή σκανδαλοθηρική διάθεση, δεν τους επιτρέπει να  αναγνωρίσουν το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό έργο που έχει γίνει από την εταιρεία στην περιοχή για την αποκατάστασή του ευρύτερου τοπικού περιβάλλοντος.

Φυσικά, τα κωλύματα που ανακύπτουν από τις διάφορες αρχές και εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξή της επένδυσης είναι πολλά και δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο αποκατάστασης.

Και σ’ αυτό το σημείο, γίνεται σαφές πως αυτού του είδους ο ακτιβισμός είναι ιδιάιτερα επιζήμιος, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τις εκάστοτε κοινωνίες, που υποτίθεται ότι προασπίζεται

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, 20/2/2019]