Απ. Τζιτζικώστας: Να ολοκληρωθεί το “ορφανό χιλιόμετρο” της Χαλκιδικής

Για το «ορφανό χιλιόμετρο» στη Χαλκιδική, αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε μεταξύ άλλων, στο ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας και τον Σάκη Μόσχη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Εμείς είχαμε την ευθύνη να ολοκληρώσουμε ένα έργο, ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής 17 χιλιομέτρων από την Ποτίδαια έως την Κασσανδρία . Ακριβώς πριν, είναι αυτά τα 800 μέτρα, τα οποία δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Δεν μπορεί να πάει η Περιφέρεια και να κάνει εκεί το έργο. Ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Εγνατίας Οδού , δηλαδή στο Υπουργείο Υποδομών», δήλωσε στο ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για την παράδοση του ‘’ορφανού χιλιομέτρου’’ από πλευράς Εγνατίας Οδού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι, «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα ίδια λένε, ότι το έργο προχωράει και έρχονται τα καλοκαιρία και φεύγουν και έχουμε αυτό το πρόβλημα».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, επανέλαβε ότι διαφωνεί ριζικά και πως δεν πρέπει να δοθεί μία οποιαδήποτε λύση, αλλά μία λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα. «Η κυβέρνηση λες και κάτι την κυνηγούσε έσπευσε μέσα στα σκοτάδια χωρίς να υπάρχει καμία συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις να κλείσει μία διαπραγμάτευση, η οποία αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος», κατέληξε.

Δείτε εδώ το βίντεο από το ATLAS TV

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 27/2/2019]