Τόλη δώστους όλους (στεγνά…)

To antigoldgr.org με χθεσινή του ανάρτηση προσφέρει την μοναδική δυνατότητα σε όποιους δεν γνωρίζουν, τι σημαίνει να επενδύεις στην Ελλάδα να το μαθαίνουν και να φεύγουν τρέχοντας από αυτή, αν είχαν σκοπό να επενδύσουν.

Ναι… Το ζήσαμε κι αυτό! Το “παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων” που πρωτοστατεί εδώ και 20 χρόνια στον “αγώνα” για την οικοπεδοποίηση 317.000 στρεμμάτων δασικής γης, που ανήκουν στα μεταλλεία Κασσάνδρας, να καρφώνει στην ψύχρα το ΥΠΕΝ, ως προς την παρελκυστική τακτική που εφαρμόζει για να καθυστερεί εδώ και 4 χρόνια την ολοκλήρωση της επένδυση της Ελληνικός Χρυσός με σκοπό την οριστική ματαίωση της…

Το γιατί επέλεξε τώρα το “παρατηρητήριο…” να συμπεριφερθεί έτσι απέναντι στο ΥΠΕΝ του οποίου ηγεσίες είχαν φτάσει στο σημείο να του ζητούν νομικά όπλα για να μπλοκάρουν την επένδυση δεν το γνωρίζουμε και δεν μας απασχολεί σε τελική ανάλυση.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η ομολογία αυτή δείχνει πόσο βαθιά προβληματική, αν όχι νοσηρή, είναι η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στην χώρα μας.

ε βαθμό τέτοιο, που αυτοί που μέχρι πρότινος την χρησιμοποιούσαν για να πετύχουν ίδια οφέλη από την επαναλαμβανόμενη ασυνέπεια της, φτάνουν στο σημείο να την κρεμούν στα μανταλάκια, επικαλούμενη την ανάγκη για να μαθευτεί στην παρούσα φάση η αλήθεια!!!

Μάλιστα… Και μην γελάτε κάποιοι, αν γελάτε γιατί αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία που δίνεται, μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης

Παραθέτουμε μόνο ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την σχετική ανάρτηση του antigoldgr.org.

“…κάθε αίτηση της Ελληνικός Χρυσός για νέα άδεια θα έπρεπε να της επιστρέφεται, με νομίμως αιτιολογημένη επιστολή κατά τις διατάξεις του ΚΜΛΕ. Η νομική βάση για την απόρριψη δίνεται από τη Σύμβαση, την ΚΥΑ 201745/2011, αλλά και τις αποφάσεις του ΣτΕ 1492/2013 και 223/2016.

Η επιστροφή ως απαράδεκτων των αιτήσεων της εταιρείας για αδειοδότηση, μέχρις ότου ξεκαθαριστεί το ζήτημα της μεταλλουργίας, είναι αυτονόητη ενέργεια για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Αλλά το Υπουργείο κρατάει τις αιτήσεις της εταιρείας χωρίς ούτε να τις εγκρίνει ούτε να τις επιστρέφει, όπως ορίζει ο ΚΜΛΕ, αφού καμία σχετική απόφαση, είτε θετική είτε αρνητική, δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Η πρακτική αυτή είναι παράνομη, τόσο ως προς τον ΚΜΛΕ όσο και διοικητικά. Υπάρχει υποχρέωση της διοίκησης για έγγραφη απάντηση στα αντίστοιχα αιτήματα των πολιτών εντός ορισμένης προθεσμίας, η οποία ρυθμίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 4, του Ν.2690/1999[2] Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία 50 ημερών, εφόσον από ειδικές διατάξεις δεν προβλέπονται διαφορετικές προθεσμίες (στη συγκεκριμένη περίπτωση προβλέπεται προθεσμία 60 ημερών).

Εάν κάποια υπόθεση δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, ειδικά αιτιολογημένης, η αρμόδια υπηρεσία οφείλει, εντός 5 τουλάχιστον ημερών πριν από την εκπνοή των προθεσμιών, να γνωστοποιήσει εγγράφως στον αιτούντα: α) τους λόγους της καθυστέρησης, β) τον υπάλληλο που έχει αναλάβει την υπόθεση και τον αριθμό τηλεφώνου του, για την παροχή πληροφοριών και γ) κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία.”

Μετά από όλα αυτά, τα οποία καταγγέλλει ο μέχρι χθες άτυπος σύμβουλος του ΥΠΕΝ επί ηγεσίας Πάνου Σκουρλέτη και Γιάννη Τσιρώνη εξακολουθούν στην κυβέρνηση να πιστεύουν πως η χώρα μας είναι ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός;

Ρητορικό το ερώτημα…

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, 13/12/2018]