Φτάσαμε και στα φέρετρα!

«Κι επειδή η Johnson & Johnson γνώριζε για δεκαετίες πως η παιδική της πούδρα περιείχε αμίαντο αλλά το αποσιωπούσε, κι επειδή βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με πάνω από 11.000 χιλιάδες αγωγές, κυρίως από γυναίκες και συγγενείς τους που ασθένησαν ή πέθαναν από καρκίνο ωοθηκών, μεσοθηλίωμα ή άλλες ασθένειες, κι επειδή σε αυτό το θέμα υπάρχει η λέξη «αμίαντος», ας το κολλήσουμε με τις Σκουριές…».

Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκε ο antigold εγκέφαλος που έγραψε στο Παρατηρητήριο την τελευταία ανάρτηση με τίτλο «Βρεφική πούδρα, ανοιχτά ορυχεία και έντιμες πολυεθνικές #skouries»…

Και όλα αυτά απλά για να ξαναβγεί στην επιφάνεια η bad science του Παρατηρητηρίου, με τους «Χιλιάδες τόνους εξαιρετικά επικίνδυνων καρκινογόνων ινών αμιάντου θα απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα»!!! Να σημειώσουμε πως οι επιδημιολογικές μελέτες της εταιρίας δεν δείχνουν ότι απειλείται η δημόσια υγεία και είναι γνωστό ότι στην περιοχή γίνονται παρεμβάσεις, μέσω δημιουργίας ειδικών μονάδων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Και ο επίλογος, αντάξιος ενός Μπένου: «Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, ας περιμένουμε τα φέρετρα σε είκοσι χρόνια»….

Να θυμίσουμε για όποιους δεν θυμούνται πως ο κος Μπένος, ο οποίος εκτός από πανεπιστημιακός είναι μέλος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε δημοσίως το 2013, ότι τα μεταλλεία χρυσού θα βλάψουν και το περιβάλλον και τους ανθρώπους της περιοχής. «Θα έχουμε καρκίνους και φέρετρα»(!!!), είχε πει χαρακτηριστικά, για να προκαλέσει την θυμηδία ΜΜΕ και ειδικών.

Παιδιά, μήπως το παρατραβάτε, ε;