Θεσσαλονίκη: τριήμερη γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ από την Παρασκευή

(Ελάτε, θα έχουμε και… Σκουριές!)

Διαβάζω στο http://thesspress.gr για τη γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, από τις 14 ώς τις 16 Δεκεμβρίου, στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟΜΕ) στην Πυλαία.

Στη γιορτή συμμετέχουν το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟΜΕ και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, συλλογικότητες και οργανώσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αυτάρκεια, περιβαλλοντικές ομάδες, μεταποιητές και παραγωγοί οικολογικής τροφής, ομάδες για την διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών, το διατροφικό κίνημα για “καθαρή” τροφή, περιαστικοί καλλιεργητές, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ), σωματεία και φορείς.

Η Οικογιορτή ξεκινάει την Παρασκευή στις 15:00 και τις επόμενες μέρες θα είναι ανοιχτή από τις 12:00 μέχρι αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

‘Ολο το τριήμερο θα λειτουργεί έκθεση οικολογικών προϊόντων, και θα διοργανωθούν λέει «συζητήσεις και δράσεις για τις Σκουριές και τη ΒΙΟΜΕ» και ομιλίες με διάφορες θεματικές όπως, οι ενεργοί μικροοργανισμοί και οι χρήσεις τους στις καλλιέργειες και οι διαφορές συμβατικής-βιολογικής κτηνοτροφίας. Παράλληλα, στον χώρο της γιορτής, θα λειτουργεί φωτογραφική έκθεση του ΠΕΛΙΤΙ με αγρότες από όλο τον κόσμο που διασώζουν τον δικό τους σπόρο.

Μπορεί τώρα κάποιος χριστιανός να μου εξηγήσει τι σχέση έχει η γιορτή οικολογικής γεωργίας με τις Σκουριές; Και γιατί οι Σκουριές έχουν γίνει μαϊντανός που μπαίνει σε κάθε αντικυβερνητική, αντιδεξιά, αντιανανπτυξιακή και γενικά κάθε «αντι-« εκδήλωση;