ο συριζα ξεμένει από εχθρούς

"MONSTERS UNIVERSITY"  (L-R) MIKE and SULLEY amongst other monsters.  ©2012 Disney/Pixar. All Rights Reserved.

“MONSTERS UNIVERSITY” (L-R) MIKE and SULLEY amongst other monsters. ©2012 Disney/Pixar. All Rights Reserved.

«[…] Αριστερό όραμα χωρίς υπονομευτές, εχθρούς, δράκους ξένα κέντρα και δακτύλους… ούτε στέκεται ούτε καταπίνεται ούτε έχει ιστορικό προηγούμενο. Ρωτήστε και τον  “οραματιστή” Μαδούρο  που έκανε τη Βενεζουέλα αγνώριστη… από την προκοπή».

«Στις “εξαγγελίες” από την ΔΕΘ δεν θα συναντήσει δυσκολίες ο Τσίπρας. Βρίσκει ένα σωρό μπερδεμένα και ακαταλαβίστικα αριστερά οράματα για να βολέψει τους μπολσεβίκους. “Εχθρούς” όμως και “κέντρα” να τον πολεμάνε… δεν θα βρει όσο οι δανειστές, τα μονοπώλια και η ολιγαρχία τον στηρίζουν. Άρα ως “υπονομευτές” μπορούν (εξ ανάγκης) να χρησιμοποιηθούν  υδραυλικοί,  ηλεκτρολόγοι και  μαραγκοί…

Γι’ αυτό ας μην περάσουν απαρατήρητα αυτά που λέγονται και διαρρέουν για φοροκυνηγητό στους επαγγελματίες μάστορες και τους μικροβιοτέχνες  κατασκευαστές.

Τα  θεάματα με τις τηλεοπτικές άδειες τελειώνουν. Οι δε διαπλεκόμενοι πολέμιοι της πρώτης φοράς αριστερά… “αφιονίζονται”… με “σύμφωνα μη επιθέσεων” που περιέχονται στην κρατικοδίαιτη οικονομική πολιτική.

Τα δε  συνθήματα με τους κακούς, άκαρδους και σκληρούς δανειστές ή το βδελυρό… ΔΝΤ αποκλείεται να πιάσουν γιατί τα ζοριλίκια με τα προαπαιτούμενα στα εργατικά και στις επόμενες δόσεις δεν αφήνουν περιθώρια  για τέτοιες  μπουρδολογίες…

Όμως φαντάσματα δεν ξεπετιούνται ούτε από φοβερά μονοπώλια για τα οποία ξελαρυγγιάζονταν οι σύντροφοι γιατί στη γιαλαντζί “σοβιετική” Ελλάδα τα μοναδικά μονοπώλια είναι μόνο τα κρατικά!!!

Κρατικό μονοπώλιο στο ρεύμα. Κρατικό μονοπώλιο στο φυσικό αέριο. Κρατικό μονοπώλιο στα νερά. Κρατικό μονοπώλιο στα τρένα. Κρατικό μονοπώλιο στις αστικές συγκοινωνίες. Κρατικό μονοπώλιο στο νικέλιο. Κρατικό μονοπώλιο στη ζάχαρη. Κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη παιδεία.

Πώς να  κατεβάσεις λοιπόν στο Σύνταγμα τους συντρόφους και να τους βάλεις να χαλάνε τον κόσμο για τη σκλαβιά… από τα μονοπώλια, την πλουτοκρατία και το κεφάλαιο…

Ακόμη και καθ’ υπερβολή να το κάνεις (υπολογίζοντας ότι οι περισσότεροι από τους ιθαγενείς  που φωνάζουν κάτω τα μονοπώλια ούτε και ξέρουν περί τίνος πρόκειται…) πως θα δικαιολογηθείς  στους “συμμάχους” κρατικοδίαιτους της ολιγαρχίας από τους οποίους περιμένεις γενναία στήριξη κατά τη διαπραγμάτευση στα εργατικά…

Να λοιπόν που την έχει πατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη γνώμη μου. Τα βασικά του “επαναστατικά” συνθήματα ότι θα συντρίψει τα μονοπώλια, την  ολιγαρχία και την πλουτοκρατία δεν του βγαίνουν για  λόγους που δεν προσπερνιούνται  όσο παραμένουμε στα μνημόνια.

Πρώτον γιατί δεν έχουμε ιδιωτικά μονοπώλια. Και αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί ολιγαρχία στον τόπο ετοιμάζεται να το χρησιμοποιήσει για τα μεγάλα ενεργειακά, οδικά προγράμματα και σε προμήθειες εκσυγχρονισμού του συστήματος λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης αναζητώντας  “κατανόηση” στα εργασιακά αλλά και με κάποιες επενδύσεις έστω και για τα μάτια της τηλεόρασης…

Δεύτερον γιατί το τρίτο μνημόνιο (σε συνδυασμό με τις αυστηρότατες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για  σπάσιμο των κρατικών ελληνικών μονοπωλίων και άνοιγμα των αγορών) επιβάλλει πώληση των ΔΕΚΟ και κατάργηση των μονοπωλιακών συμβάσεων του κράτους (όπως και η 60χρονη του ΟΑΣΘ), με άνοιγμα των κλειστών προσφερομένων υπηρεσιών στον ανταγωνισμό.

Αλλά αριστερό όραμα χωρίς υπονομευτές, εχθρούς, δράκους ξένα κέντρα και δακτύλους… ούτε στέκεται ούτε καταπίνεται ούτε έχει ιστορικό προηγούμενο. Ρωτήστε και τον  “οραματιστή” Μαδούρο  που έκανε τη Βενεζουέλα αγνώριστη… από την προκοπή.

Και επειδή  ο ΣΥΡΙΖΑ ξεμένει από “κέντρα” και “δακτύλους” και αναζητούνται υπερεπειγόντως “εχθροί”  και “υπονομευτές” το κυνήγι των “ασυνείδητων” μαραγκών, λουστραδόρων, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων και μπογιατζήδων μαζί με κάτι καρεκλάδες και σιδεράδες βιοτέχνες είναι η άμεση λύση.

Βεβαίως  (για να είμαστε δίκαιοι) η αλήθεια είναι πως ανάμεσα στους  επαγγελματίες αυτούς φωλιάζουν μονίμως και προκλητικά συνειδητοί απατεώνες που όντως χρειάζονται κυνήγι.

Αλλά στην προκειμένη περίπτωση και για να “ξανανθίσουν” τα “θεάματα” παρέμβασης της δίκαιας αριστερής ανάπτυξης… οι άνθρωποι αυτοί (οι επαγγελματίες και βιοτέχνες) είναι μια κάποια λύση… που λέει και ο ποιητής.

Επιτυχία εξασφαλισμένη αφού όποια πόρτα υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, μηχανικού αυτοκινήτων και σιδερά να βαρέσεις όλο και κάτι θα βγάλεις φορολογικά. Συνεπώς και σίγουρο θέαμα στους συντρόφους προσφέρεις και ξεγλιστράς από τις αριστερές φανφάρες περί μονοπωλίων και ολιγαρχίας…

Όσο για τις νέες πληγές που θα ανοίξουν στην κοινωνία και στην οικονομία ποιος νοιάζεται… Την εξουσία να μην χάσουν οι αριστεροί. Και κατά τα άλλα…

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, του Γιώργου Κράλογλου, 19/8/2016]