Η Orica και η Caterpillar ανακοινώνουν τεχνολογική συνεργασία

Η Orica και η Caterpillar Inc. συνεργάζονται για να βελτιώσουν την ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και να διασυνδέσουν ροές εργασιών σε όλη την αξιακή αλυσίδα της εξόρυξης. Η συνεργασία έχει ως στόχο να παρέχει στους πελάτες ευφυή συστήματα για τη βελτίωση της λήψης αποφάσεων και τη βελτιστοποίηση του συνόλου των λειτουργιών τους.

Η βιομηχανία εξόρυξης έχει αρχίσει να ξεκλειδώνει τις δυνατότητες που προσφέρει ο συνδυασμός δεδομένων, αισθητήρων και συστημάτων επιχειρηματικής ευφυΐας για τη βελτιστοποίηση των ροών εργασιών και για τη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο. Οι ψηφιακά ενοποιημένες ροές εργασιών επιτρέπουν στις εξορυκτικές εταιρείες να επιτύχουν σταδιακή αλλαγή στις επιδόσεις σχετικά με την ασφάλεια, την παραγωγικότητα, την ανάκτηση και τη βιωσιμότητα στις δραστηριότητες τους.

Για να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό σε ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα, οι ηγέτες στον τομέα της παροχής τεχνολογικών λύσεων, οι εξορυκτικές εταιρείες και ο ακαδημαϊκός κόσμος πρέπει να εντείνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο ενός ανοικτού οικοσυστήματος με σκοπό την ανάπτυξη ολοκληρωμένων διαδικασιών σε όλο το εύρος των λειτουργιών, οι οποίες θα μπορούν να συσχετίσουν τα δεδομένα σχετικά με το μετάλλευμα, τις αναγκαίες διατρήσεις και ανατινάξεις, το χαρακτηρισμό των υλικών και την επεξεργασία.

Η Orica και η Caterpillar υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για να διερευνήσουν ευκαιρίες για την διασύνδεση τεχνολογιών που διαθέτουν οι δύο εταιρείες για τον εξορυκτικό τομέα. Η αρχική εστίαση θα δοθεί στην πιθανή διασύνδεση μεταξύ των τεχνολογιών RhinoTM, BlastIQTM και FRAGTrackTM της Orica με το προϊόν Cat® MineStarTM Terrain της Caterpillar. Ο στόχος αυτής της ενοποιημένης ροής εργασιών θα είναι να παρέχει στις εξορυκτικές εταιρείες πληροφορίες υψηλής πιστότητας για τις ιδιότητες των πετρωμάτων, επιτρέποντας σημαντικές βελτιώσεις στην ασφάλεια, στην ακρίβεια και στην παραγωγικότητα των προγραμμάτων διάτρησης και ανατινάξεων, παράλληλα με υψηλότερης αποτελεσματικότητας ανατινάξεις, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα βελτιωμένη απόδοση κατά την επεξεργασία των πετρωμάτων (milling).

Στο μέλλον, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στη βελτιστοποίηση ολόκληρης της αξιακής αλυσίδας, από το ορυχείο έως την επεξεργασία. Αυτή η προσέγγιση ευθυγραμμίζεται με τις φιλοδοξίες και των δύο εταιρειών να δημιουργήσουν βιώσιμες λύσεις και υπηρεσίες που θα αναπτύξουν τη δυναμική για εξορυκτικά οικοσυστήματα που θα βασίζονται σε ευφυείς λύσεις.

Ο Sean McGinnis, αντιπρόεδρος Τεχνολογίας & Παγκόσμιας Υποστήριξης Πωλήσεων της Caterpillar σχολίασε: «Οι πελάτες μας αναζητούν διαρκώς βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας και της ασφάλειας των εξορυκτικών εργασιών και της επεξεργασίας. Συνδυάζοντας και αξιοποιώντας τις γνώσεις που παρέχει ο συνδυασμός των τεχνολογιών της Orica και της Caterpillar, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας μεγαλύτερη πρόσβαση και ορατότητα στα δεδομένα και τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβουν καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο».

Ο Rajkumar Mathiravedu, αντιπρόεδρος της Orica Digital Solutions πρόσθεσε: «Η εξορυκτική βιομηχανία απαιτεί μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των κορυφαίων τεχνολογικών παρόχων για τη δημιουργία ενοποιημένων ροών εργασιών σε διαφορετικούς τομείς προκειμένου να αντιμετωπίσει το τρέχον ζήτημα της απώλειας αξίας που προκύπτει από παραδοσιακά και μη συνδεδεμένα συστήματα και λύσεις. Τα συνεργατικά οικοσυστήματα που καλύπτουν όλο το εύρος των εξορυκτικών λειτουργιών, είναι ζωτικής σημασίας για την αξιοποίηση της πλήρους δυναμικής που προσφέρουν τεχνολογίες όπως οι αισθητήρες, η επεξεργασία δεδομένων και η επιχειρηματική ευφυΐα, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη ασφαλέστερων, πιο βιώσιμων και παραγωγικών μεθόδων ανάκτησης πόρων».

«Η Orica Digital Solutions είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη που συνεργάζεται με την Caterpillar σε μια σειρά λύσεων, καθώς στοχεύουμε να συνδέσουμε καλύτερα τον ψηφιακό και το φυσικό κόσμο για να δώσουμε στους πελάτες μας πιο έγκαιρες και πρακτικές πληροφορίες σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας της εξόρυξης».

[ΠΗΓΗ: https://rawmathub.gr/, με πληροφορίες από globalminingreview.com, 28/11/2023]