Stellantis επενδύει 100 εκατομμύρια δολάρια για πιο «καθαρό» λίθιο

Η επένδυση στη μεγαλύτερη προσπάθεια παραγωγής γεωθερμικού λιθίου στον κόσμο θα βοηθήσει τα ηλεκτρικά οχήματα της Stellantis να είναι επιλέξιμα για τις κρατικές επιδοτήσεις των ΗΠΑ.

Η Stellantis επενδύει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γεωθερμικό έργο λιθίου στην Καλιφόρνια που στοχεύει στη δημιουργία μιας πιο φιλικής προς το περιβάλλον αλυσίδας εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων.

Η επένδυση θα βοηθήσει να καταστούν τα ηλεκτρικά οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας επιλέξιμα για καταναλωτικά κίνητρα βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ.

Το έργο Hell’s Kitchen που προωθείται κοντά στην περιοχή του Salton Sea από την Controlled Thermal Resources Holdings είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια εξόρυξης γεωθερμικού λιθίου στον κόσμο. Αναμένεται να παράγει έως και 300.000 μετρικούς τόνους ισοδύναμου ανθρακικού λιθίου κάθε χρόνο.

Οι εταιρείες επέκτειναν την αρχική συμφωνία προμήθειας, η οποία τώρα απαιτεί από την Controlled Thermal Resources να προμηθεύει έως και 65.000 μετρικούς τόνους μονοϋδρικού υδροξειδίου του λιθίου κάθε χρόνο, σχεδόν τριπλάσιο από την αρχική συμφωνία, για μια δεκαετία.

Η Hell’s Kitchen «θα ανακτήσει λίθιο από γεωθερμικές άλμες χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ατμό για να παράγει πραγματικά “πράσινα” προϊόντα λιθίου εξαιρετικής ποιότητας για μπαταρίες σε μια πλήρως ολοκληρωμένη διαδικασία», ανέφεραν οι εταιρείες σε δήλωση ανακοινώνοντας τη συμφωνία. «Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για λίμνες άλμης εξάτμισης, ανοιχτά ορυχεία και επεξεργασία λιθίου με ορυκτά καύσιμα».

[ΠΗΓΗ: https://www.newmoney.gr/, 1/9/2023]