Τα φώτα της Space X, το δορυφορικό internet του Elon Musk, ορατό πάνω απο την Αρναία

Τα φώτα της Space X έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα στις 21.45 μ.μ ώρα Ελλάδος πάνω από την Αρναία Χαλκιδικής. Δυστυχώς το φαινόμενο δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτό και ο χρήστης δεν πρόλαβε να αποτυπώσει πολύ καλά το φαινόμενο.
Πρόκειται για το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink του Elon Musk
Όπως είχε ανακοίνωσε η SpaceX, η διαστημική εταιρία του Elon Musk, το δορυφορικό της internet είναι πλέον διαθέσιμο σε 32 χώρες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα
Τι είναι το Starlink
Τα συστήματα της Starlink του Ελον Μασκ, μπορεί να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες δηλαδή δορυφορικό ίντερνετ. Το σύστημα της SpaceX αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά σε συνδυασμό με πομποδέκτες εδάφους (επίγειους σταθμούς) οι οποίοι υπόσχονται internet σε υψηλές ταχύτητες σε κάθε σημείο της επικράτειας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Space Exploration Technologies Corp. έχει στείλει σε τροχιά περισσότερους από 1.500 δορυφόρους -μέχρι στιγμής- και όπως τόνισε ο Έλον Μασκ αυτό κοστίζει ακριβά.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, μια Starlink σύνδεση μπορεί να προσφέρει ταχύτητες πρόσβασης στο internet που κυμαίνονται από 100MB/s μέχρι και 200 Mb/s, με το latency να είναι αρκετά μικρό στις περισσότερες περιπτώσεις, ξεκινώντας από τα 20ms.
Δείτε εδώ το βίντεο:

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 16/5/2023]