Τετ α τετ Ζαούτη με Φάουτσι στις ΗΠΑ και κοινό μήνυμα για τις “πανδημίες του μέλλοντος”

Ανταλλαγή και απολογισμός από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τον κορυφαίο Αμερικανό επιστήμονα για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης με τον πρώην επικεφαλής του αμερικανικού CDC Άντονι Φάουτσι. ΗΠΑ, Απρίλιος 2023.HTTPS://WWW.INSTAGRAM.COM/TZAOUTIS/
Κάθε δύο χρόνια, η Σχολή Δημόσιας Υγείας Mailman του Πανεπιστημίου της Columbia απονέμει το πιο διάσημο βραβείο του κλάδου, το Βραβείο Frank A. Calderone στη Δημόσια Υγεία, σε ένα άτομο που έχει συμβάλει εξελικτικά στον τομέα της δημόσιας υγείας. Το βραβείο αναγνωρίζει ένα άτομο που έχει επιτύχει έργο εξαιρετικής διάκρισης στον τομέα της δημόσιας υγείας ή έχει κάνει μια συγκεκριμένη ανακάλυψη ή συνεισφορά που είχε μακροπρόθεσμες εθνικές ή παγκόσμιες επιπτώσεις σε τομείς όπως μεταδοτικές ασθένειες, περιβαλλοντική υγεία, επιδημιολογία, κοινωνική και συμπεριφορική ιατρική, πολιτική υγείας ή οποιαδήποτε πτυχή της προαγωγής της υγείας ή της πρόληψης ασθενειών.
Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, το βραβείο απονεμήθηκε στον Άντονι Φάουτσι, MD, πρώην Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH), Bethesda, Maryland. Στην βράβευση παρευρέθηκε έπειτα από πρόκληση του Πανεπιστημίου Columbia των Η.Π.Α, ο Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης. Ο Άντονι Φάουτσι (Anthony S. Fauci) συναντήθηκε με τον καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν για την πανδημία της Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ιδιαίτερα για την πορεία της Ελλάδας καθ’όλη την διάρκεια αυτής. Επίσης, συζητήθηκε η ετοιμότητα και η απόκριση των δύο χωρών σε μια ενδεχόμενη νέα πανδημία στο μέλλον.

(Φωτό: Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης με τον πρώην επικεφαλής του αμερικανικού CDC Άντονι Φάουτσι. ΗΠΑ, Απρίλιος 2023).

[ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/, 2/5/2023]