Μπλίνκεν: Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ (εάν δεχθεί επίθεση)

Μήνυμα κατά της επιθετικής ρητορικής, σε ερώτηση για την στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, από τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο MEGA.

Εντός ”διπλωματικών ορίων” και με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου Νίκης Λυμπεράκη από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

O Mπλίνκεν επέμεινε ότι πρέπει να ενδυναμωθεί ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ τονίζει ότι η Ουάσιγκτον λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τις ελληνικές ανησυχίες.

Σε ερώτηση σχετικά με τυχόν αμερικανική ”πρωτοβουλία” για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις φροντίζει να χαμηλώσει τον πήχη, ωστόσο διαμηνύει: ”Η αίσθησή μου είναι ότι υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον και βούληση -κι αυτό ισχύει σίγουρα και για την Ελλάδα- να βρεθούν τρόποι πιο παραγωγικής πορείας προς τα μπρος.”

Διαβάστε εδώ και δείτε ολόκληρη την συνέντευξη Μπλίνκεν στη Νίκη Λυμπεράκη.

(Φωτό: Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του, Antony Blinken, στο υπουργείο Εξωτερικών, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 – ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

[ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/, 22/2/2023]