Αντίστροφη μέτρηση για μια μεγάλη εκκίνηση

Πλούσια σε εξελίξεις προοιωνίζεται η σημερινή ημέρα, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ “ανοίγει” τρεις φακέλους “φωτιά”. Υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, άνοιγμα προσφορών (και αποτίμησης) για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας όπως και της αντίστοιχης για την ΛΑΡΚΟ.

Με την προϋπόθεση, πως δεν ζητήσει-εκ νέου παράταση- ο ένας εκ των 4 ενδιαφερομένων (πλευρά Κοπελούζου) στην short list θεωρείται-σχεδόν βέβαιο-πως είναι το σχήμα Black Summit από κοινού με EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Cameron.

Ναυτιλιακό/ακτοπλοϊκό ενδιαφέρον για τον ΟΛΗγ, καθώς διαγκωνίζονται Attica Συμμετοχών-ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις με Grimaldi Group-Minoan Lines.

Στην διαδικασία συμμετέχει-όπως και στου ΟΛΑ– και ο ΟΛΘ αλλά στην αγορά δίνουν μόνο θεωρητικές πιθανότητες να “περάσει” έστω σ’ έναν από τους δύο.

Εκτός εάν και συντελεστεί η ανατροπή των ανατροπών- μέσω μετοχικών αλλαγών στο μ.κ του ΟΛΘ–  σενάριο παρότι ανοιχτό δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να προχωρήσει.

Εκτός εάν- δεύτερο ενδεχόμενο- μέσω αποδοχής ενδεχόμενου νέου αιτήματος παραταθεί η διαδικασία για τον ΟΛΑ, στο…και 5′.

Σχεδόν απίθανο, αλλά τα συμφέροντα είναι ισχυρά και σύνθετα, για αυτό και μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο ΤΑΙΠΕΔ “σταύρωναν τα δάκτυλα” τους.

Για την ΛΑΡΚΟ ο ενδιαφερόμενος είναι μόνον ένας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά κυρίως για τη μεταλλουργική μονάδα, αν και για τα μεταλλεία “κατέβηκε” η ιρλανδική Commodity & Mining Insight.

Επί της ουσίας ένας διαγωνισμός, που “σπάει” σε δύο.

[ΠΗΓΗ: https://banks.com.gr/, του Χρήστου Ν. Κώνστα, 22/9/2022]