Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους

Tο τέλος των lockdown, ακόμα και των τοπικών, είναι πλέον γεγονός, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Αυτό σημαίνει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μια τη νύχτα στις κόκκινες περιοχές δεν θα ισχύει πλέον, ενώ δεν θα ισχύει και η απαγόρευση της μουσικής.

Ξεκινώντας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως «ο κορονοϊός δεν είναι πια κάτι άγνωστο».

«Η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που σέβεται η πολιτική ηγεσία και έχουν δώσει έναν αγώνα αφιλοκερδώς με γνωμοδοτήσεις και είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου. Θα μας δίνει τις γενικές κατευθύνσεις για να αποφασίζονται τα μέτρα. Η ισχύς τους θα είναι για 15 ημέρες. Οι περιορισμοί που υπάρχουν υφίστανται και θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους»

Για τις κόκκινες περιοχές είπε ότι δεν θα ισχύουν μέτρα αλλά θα γνωρίζουμε την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής. Δεν υπάρχει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν κανονικά, τόνισε ο υπουργός.

Εστίαση και ψυχαγωγία

Στην εστίαση όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα και μάσκα και ατομική προστασία. Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους τόνισε.

Για τους ανοικτούς χώρους θα έχουμε πλήρη λειτουργία και θα είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσους έχουν μη εμβολιασμένους ή δεν έχουν νοσήσει.

Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες.

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι είμαστε στην διαδικασία να μπορούμε να πάρουμε τέτοια μέτρα ώστε να πάρουμε πίσω την ζωή μας.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 6/10/2021]