Ευρωζώνη: Αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν η βιομηχανική παραγωγή

Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης αυξήθηκε τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Η παραγωγή των εργοστασίων, ορυχείων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας στην ευρωζώνη, αυξήθηκαν τον Ιούλιο 1,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τόνισε η στατιστική υπηρεσία.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, είχαν προβλέψει αύξηση 0,6%.

Η Eurostat αναθεώρησε τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής σε μηνιαία βάση για τον Ιούνιο σε πτώση 0,1% από πτώση 0,3% με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε 3,5% σε μηνιαία βάση, των κεφαλαιουχικών αγαθών κατά 2,7%, των διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 0,6% και των ενδιάμεσων αγαθών κατά 0,4%, ενώ η παραγωγή ενέργειας υποχώρησε 0,6%, τόνισε η Eurostat.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 7,7% τον Ιούλιο, περισσότερο από την αύξηση 6% που προβλεπόταν από τους οικονομολόγους.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 10,1% τον Ιούνιο, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις για 9,7%.

Οι προοπτικές για τον βιομηχανικό κλάδο της ευρωζώνης παραμένουν θετικές, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών έχει τονώσει τη ζήτηση.

Ωστόσο, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν να επηρεάζουν την παραγωγή σε κάποιους κλάδους, ιδιαίτερα στα οχήματα, και αυτοί οι περιορισμοί είναι απίθανο να υποχωρήσουν εντελώς μέχρι το τέλος του έτους.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, 15/9/2021]