COVID FREE GR: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Έτοιμη είναι η εφαρμογή Covid Free GR για την είσοδο των εμβολιασμένων στην εστίαση. Δείτε την παρουσίαση και πώς θα λειτουργεί.

Με την εφαρμογή Covid Free GR του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στο κινητό θα μπορούν στο εξής οι εμβολιασμένοι να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους της εστίασης. Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να σκανάρουν για την επαλήθευση τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή σε κινητά και τάμπλετ. Στη συνέχεια, όπως ενημέρωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, o επιχειρηματίας ανοίγει τον QR σαρωτή για να τεθεί σε λειτουργία η κάμερα και να γίνει η επαλήθευση του πιστοποιητικού.

Στη συνέχεια, βγαίνουν τα εξής τρία αποτελέσματα:

  • Πράσινο: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης
  • Κίτρινο: Αρνητικό τεστ που έχει δηλωθεί
  • Κόκκινο: Μη έγκυρο πιστοποιητικό

Υπενθυμίζεται πως από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι σε μπαρ, κέντρα διασκέδασης, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους. Επίσης θα δέχονται αυξημένο μεν, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό πελατών.

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android. Μπορεί να πιστοποιήσει τα Ευρωπαϊκά Ψηφιακά Πιστοποιητικά COVID αλλά και τις ελληνικές βεβαιώσεις του gov.gr. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η εφαρμογή δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων, αλλά δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο ίντερνετ, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 13/7/2021]