Οι 3 προτεραιότητες του Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΣΕΒ

Στόχος του Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΣΕΒ είναι να αποκτήσει έναν πιο ανοιχτό ρόλο τόσο σε σχέση με τη συμμετοχή των μελών του όσο και ως προς τον καθορισμό των πολιτικών ανέφερε ο νέος πρόεδρος του συμβουλίου Ανδρέας Σιάμισιης.

Ο νέος επικεφαλής του ΒΙΑΝ υπογράμμισε ότι η επιτυχία του Συμβουλίου θα κριθεί σε τρεις άξονες και συγκεκριμένα ως προς τον καθορισμό της πολιτικής, το κομμάτι της συμμόρφωσης και τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων σχετικών με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σιάμισιης, ως προς τον πρώτο άξονα τόνισε ότι θα συνεχίσει να είναι βασική προτεραιότητα του ΒΙΑΝ να συμμετέχει στον καθορισμό των πολιτικών, στις διαβουλεύσεις αλλά και στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία.

Στόχος να μπορεί να περνά στις πολιτικές που έρχονται τις θέσεις της βιομηχανίας και να βελτιώνει το τελικό ζητούμενο των νέων νόμων.

Ως προς το κομμάτι της συμμόρφωσης με τις διαδικασίες ο κ. Σιάμισιης ανέφερε ότι θα αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε τα μέλη αλλά και οι εταιρείες που δεν είναι μέλη, να συμμορφωθούν με τους νόμους που έχουν σχέση με την πράσινη οικονομία.

Όπως ανέφερε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η δυνατότητα των επιχειρήσεων να παρακολουθούν και να προσαρμόζονται σε αυτές τις αλλαγές. Υπάρχουν πολλές, κυρίως μικρότερες επιχειρήσεις που χρειάζονται βοήθεια, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στο κομμάτι της βιώσιμης ανάπτυξης, ο κ. Σιάμισιης ανέφερε ότι στόχος είναι να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις να αναπτύξουν λύσεις στο αντικείμενό τους που να βοηθούν στη μετάβασή τους στην πράσινη οικονομία. Καινοτομία μπορεί να είναι η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας μιας εταιρείας, πρόσθεσε ο κ. Σιάμισιης.

Ο νέος πρόεδρος του ΒΙΑΝ τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα θα καταγραφούν οι προτεραιότητες για τους επόμενους 24 – 36 μήνες ενώ ως προς τα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων, υπογράμμισε ότι θα πρέπει το Συμβούλιο να ανοίξει τη βεντάλια των εμπλεκομένων μελών, τόσο με αύξηση των μελών όσο και με ενίσχυση της συμμετοχής εταιρειών που δεν είναι κατ᾽ ανάγκη μέλη.

Στο πλαίσιο αυτό έχει σημασία να ανοίξει ο διάλογος με τους περιφερειακούς συνδέσμους και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η επικοινωνία κυρίως με τα στελέχη των επιχειρήσεων.

Τέλος ο κ. Σιάμισιης τόνισε ότι θα επιχειρηθεί να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση και συνεργασία με τις υπόλοιπες ομάδες του ΣΕΒ, καθώς τα ζητήματα είναι σύνθετα και απαιτούν συντονισμένες δράσεις, κατέληξε ο νέος πρόεδρος του ΒΙΑΝ.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, του Χάρη Φλουδόπουλου, 29/6/2021]