Από Τετάρτη η διάθεση όλων των εμβολίων και για τους 18 έως 24 ετών

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου ανοίγει και η τελευταία ηλικιακή ομάδα για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, οπότε τα άτομα ηλικίας από 18 έως 24 ετών, θα μπορούν από μεθαύριο να κλείσουν το ραντεβού τους με τα εμβόλια της Pfizer της Moderna και της Johnson & Johnson.

Aυτό ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος πρόσθεσε πως όσοι έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο της Astra Zeneca και είναι κάτω των 60 ετών, με βάση τη νέα σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών, μπορούν εφόσον το επιθυμούν να μην το κάνουν, αλλά όπως εξήγησε αυτό δεν είναι απαγόρευση καθώς εάν κάποιος θέλει να κάνει το εμβόλιο μπορεί να το κάνει.

Όσον αφορά την δεύτερη δόση του ίδιου εμβολίου, είπε ότι εάν έχουν εμφανιστεί σοβαρές παρενέργειες μετά την πρώτη δόση, ο θεράπων ιατρός μπορεί να κάνει αίτηση για άλλο εμβόλιο.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε λόγο για 275.000 νέα ραντεβού που κλείστηκαν το τελευταίο δεκαήμερο και εκτίμησε ότι ο στόχος να επιτευχθεί τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι από τους εμβολιασμούς είναι πραγματοποιήσιμος.

Συγκεκριμένα, εως και χθες Δευτέρα 14 Ιουνίου είχαν πραγματοποιηθεί στη χώρα 6.938.959 δόσεις εμβολίου. Συνολικά, 4.274.475 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ενώ 2.831.081 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, 15/6/2021]