Ο Covid-19 δεν «λύγισε» τον μεταλλευτικό κλάδο

Ανάχωμα η συμμετοχή προϊόντων στο νέο μοντέλο οικονομίας

Μεγάλες αντοχές απαιτεί η συγκυρία τονίζουν τα στελέχη του μεταλλευτικού κλάδου, που ήδη έχει υποστεί μεγάλες απώλειες λόγω των ανατροπών που έχει επιφέρει η πανδημία στη ζήτηση αλλά και την προσφορά των προϊόντων των εταιρειών του χώρου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας, πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του απολογισμού των πεπραγμένων του συνδέσμου για το 2019, τόνισε ότι πέρα από τις προκλήσεις που προϋπήρχαν και συνεχίζουν να υφίστανται, πλέον προστίθεται η ανάγκη διατήρησης της απασχόλησης και τόνωσης των επενδύσεων σε ένα περιβάλλον κατάρρευσης της ζήτησης και της προσφοράς καθώς και σημαντικής διατάραξης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφάλα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο εξορυκτικός κλάδος δείχνει αντοχές, έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στη φροντίδα για την υγεία των εργαζομένων και των συνεργατών του, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και οργανώνεται για να συμβάλει, με το μέγιστο των δυνατοτήτων του, στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο αξίζει να τονιστεί ο καταλυτικός ρόλος των μετάλλων στη σύγχρονη οικονομία που αποτελεί παράγοντα κλειδί για την ανάπτυξη του κλάδου μακροπρόθεσμα.

[ΠΗΓΗ: https://www.naftemporiki.gr/, της Λέττας Καλαμαρά, από την έντυπη έκδοση, 13/9/2020]