Ο Musk θεωρεί το νικέλιο πολυτιμότερο από τον χρυσό

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, το νικέλιο που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα, είναι το μέταλλο που θα πρέπει να θεωρείται ο νέος χρυσός, με βάση την αξία και τη χρησιμότητά του στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Αν και το λίθιο ακούγεται περισσότερο όταν αναφερόμαστε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις μπαταρίες τους, η αξία του νικελίου στην παραγωγική διαδικασία για την κατασκευή των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, είναι κατά πολύ σημαντικότερη.

Όπως επανέλαβε πρόσφατα πρόσφατα ο Elon Musk, ο όρος «μπαταρίες ιόντων λιθίου» είναι λανθασμένος στην πραγματικότητα, επειδή δεν περιέχουν και τόσο λίθιο. «Αν και λέγονται ιόντων λιθίου, το πραγματικό ποσοστό λιθίου σε ένα κύτταρο ιόντων λιθίου είναι περίπου 2%», είχε εξηγήσει ο Musk στη συνεδρίαση των μετόχων της Tesla το 2016. «Από τεχνικής σκοπιάς, τα κύτταρα μας θα πρέπει να ονομάζονται νικελίου- γραφίτη επειδή το κύριο συστατικό στο κύτταρο είναι το νικέλιο». Ο Musk επανέλαβε τη σημασία του νικελίου και έκανε αυτό που ακούγεται σε κάποιους σαν επείγουσα έκκληση για περισσότερη πρώτη ύλη. «Θα ήθελα απλώς να τονίσω εκ νέου, απευθυνόμενος στις εταιρείες εξόρυξης, πως μας είναι πολύ απαραίτητο το νικέλιο και θα θέλαμε περισσότερο», δήλωσε ο Musk κατά την τελευταία τριμηνιαία τηλεδιάσκεψη της Tesla.

«Όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, παρακαλώ εξορύξτε περισσότερο νικέλιο. Η Tesla θα σας δώσει ένα τεράστιο συμβόλαιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν έχετε ορυχεία νικελίου αποτελεσματικά και με περιβαλλοντικές ευαισθησίες σε ότι έχει να κάνει με τις μεθοδολογίες εξόρυξης». Το Tesla Model 3 περιέχει περίπου 30 κιλά νικελίου, κάτι που το καθιστά πραγματικά σημαντικό για την παραγωγή των αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ή υβριδικών. Το νικέλιο είναι ίσως το πιο σημαντικό μεταλλικό στοιχείο στην κατασκευή μπαταριών, καθώς εκεί αποθηκεύεται όλη η ενέργεια και ολοένα και περισσότερο οι χημικές ουσίες της μπαταρίας βελτιώνονται ώστε να επιτρέπεται η χρήση όσο το δυνατόν περισσότερου νικελίου. Όσο περισσότερο νικέλιο χρησιμοποιείται σε μια μπαταρία, τόσο υψηλότερη είναι η ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας. Κατά τα επόμενα χρόνια, οι ειδικοί θεωρούν σίγουρο πως θα προκύψουν ελλείψεις νικελίου και οι περισσότερες εταιρείες που θα έχουν αρκετό απόθεμα, θα επωφεληθούν.

[ΠΗΓΗ: http://report247.gr/, 25/8/2020]