Με άρωμα από Μεταλλεία Κασσάνδρας η έκθεση “Τα ορυκτά και ο άνθρωπος”, στη Θεσσαλονίκη

Η παραγωγική και κοινωνική διάσταση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο χθές, το σήμερα και το αύριο δεν γινόταν να λείψει τόσο από τα εκθέματα της σπουδαίας έκθεσης “Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος”, όσο και από τα λαμπρά εγκαίνια που έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως διαβάσαμε στην επίσημη σελίδα της Ελληνικός Χρυσός στο facebook το αναμνηστικό δώρο με πετρώματα που έδωσαν από κοινού στον κ. Παυλόπουλο ο κ. Κεφάλας Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Εταιρειών και ο κ. Παυλίδης Πρόεδρος του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ήταν από την δραστηριότητα της “Ελληνικός Χρυσός” στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Επίσης, αυτό που εντυπωσιάζει σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ίδια σελίδα είναι ο αριθμός των επισκεπτών που φτάνει τις 3.500 (!!!) πριν καν κλείσει ο 1ος μήνας λειτουργίας της. 

Χαρακτηριστικό της μεγάλης αξίας της έκθεσης σε εκπαιδευτικό επίπεδο είναι το γεγονός, πως οι κρατήσεις των σχολείων έχουν κλείσει όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες του Ιανουαρίου του 2020!!!

Αξίζει να σημειωθεί, πως η πολύ σπουδαία έκθεση μεταφέρθηκε από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη χάρη στην μεγάλη χορηγία της Ελληνικός Χρυσός και θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μάιου 2020 με την είσοδο να είναι δωρεάν.

{Φωτό: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος παραλαμβάνει αναμνηστικό δώρο με πολύτιμα ορυκτά των Μεταλλείων Κασσάνδρας από τον Πρόεδρο του ΣΜΕ κ. Αθανάσιο Κεφάλα και τον Πρόεδρο του ΑΜΦΙΘ κ. Σπύρο Παυλίδη}

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, 30/10/2019]