Το αμερικάνικο CNN ξεχωρίζει την Αρναία, αναδεικνύει τον δήμο Αριστοτέλη

Σημαντική για το σύνολο του Δήμου Αριστοτέλη, είναι η εμφάνιση της Αρναίας σε περίοπτη θέση λίστας του αμερικανικού CNN με τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας. 

Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση της λίστας, που περιλαμβάνει 17 χωριά της Ελλάδας, με την Αρναία στην 3η θέση, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, υπογράμμισε:

«Αποτελεί λόγο υπερηφάνειας μα και ευκαιρία για το σύνολο του Δήμου Αριστοτέλη, το γεγονός ότι ένα παγκόσμιας εμβέλειας δίκτυο, όπως το αμερικανικό CNN, ξεχωρίζει και προβάλει την Αρναία μας, ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας. Μέσω της Αρναίας, αυτή η επιτυχία αναδεικνύει το σύνολο του Δήμου μας. Δικό μας στόχος, πρέπει να είναι να αξιοποιήσουμε και να πολλαπλασιάσουμε το όφελος αυτής της προβολής, για ολόκληρη την περιοχή. Ταυτόχρονα δε, η σημαντική αυτή καταγραφή για την Αρναία, αποτελεί πιστοποιητικό για την δυναμική που έχουν και οι ορεινοί προορισμοί του Δήμου μας, τους οποίους, μέσα από το τουριστικό πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει και ήδη εφαρμόζουμε, σκοπεύουμε να μετατρέψουμε σε “αιχμή του δόρατος” της προσπάθειάς μας, για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στον Δήμο Αριστοτέλη.»

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε, ότι σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, είναι τα εξής:

  1. η Στεμνίτσα στην Αρκαδία
  2. ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο

 

 • η Αρναία στη Χαλκιδική

 

 1. η Άνω Σύρος στις Κυκλάδες
 2. το Πυργί στη Χίο
 3. η Οία στη Σαντορίνη
 4. το Λιτόχωρο στην Πιερία
 5. η Λίνδος στη Ρόδο
 6. η χώρα της Φολέγανδρου
 7. η Άσσος στην Κεφαλονιά
 8. η Απείρανθος στη Νάξο
 9. το Πάπιγκο στην Πίνδο
 10. οι Καλαρρύτες στα Ιωάννινα
 11. το Γύθειο στη Λακωνία
 12. το Καταστάρι στη Ζάκυνθο
 13. το Κάστρο στη Σίφνο
 14. οι Αρχάνες στην Κρήτη

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 15/10/2019]