Χατζηδάκης: Για την επένδυση στις Σκουριές

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Eldorado Gold ώστε να διασφαλίσει υψηλότερα δικαιώματα εκμετάλλευσης από την ανάπτυξη των μεταλλείων στη Χαλκιδική και νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του στο Reuters.

Η επένδυση της Εldorado στη Χαλκιδική θεωρείται από τις μεγαλύτερες στη χώρα, ωστόσο, έχει καθυστερήσει λόγω εκκρεμών αδειοδοτήσεων και ανησυχιών για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση εξέδωσε άδειες εγκατάστασης εξοπλισμού για το έργο της εταιρίας στις Σκουριές.

«Εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουμε σε μια σύμβαση η οποία θα στέλνει ένα μήνυμα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα από τη μια πλευρά, αλλά και από την άλλη να είναι αυτή η σύμβαση μια σύμβαση η οποία εξασφαλίζει παραπάνω θέσεις εργασίας, παραπάνω royalties και σαφή περιβαλλοντική προστασία με βάση τα ευρωπαϊκά standards για την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός. 

«Γίνονται διαπραγματεύσεις αυτή την ώρα. Αυτό που έχουμε πει στην πλευρά της Eldorado Gold είναι ότι δεν θέλουμε να βραδύνουνε αυτές οι διαπραγματεύσεις, αλλά εξαρτάται και από τις προτάσεις τις οποίες και οι ίδιοι θα καταθέσουν. Δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία έναντι παντός τιμήματος».

 

[ΠΗΓΗ: https://www.kathimerini.gr, 16/9/2019]