Eldorado Gold: Αύξηση κεφαλαίου μέσω προγράμματος «At-The-Market»

Την έναρξη ενός προγράμματος αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς at-the-market program – ΑΤΜ program) διάρκειας δύο ετών ανακοίνωσε η Eldorado Gold. To πρόγραμμα θα επιτρέψει στην εταιρεία για τα επόμενα δύο χρόνια να εκδίδει, όταν και εαν το κρίνει απαραίτητο, κοινές μετοχές στις τρέχουσες τιμές της αγοράς, μέχρι του συνολικού ποσού των 125 εκατομ. δολαρίων.

Ο όγκος και η χρονική στιγμή των νέων μετοχών στο πλαίσιο του Προγράμματος ΑΤΜ, αν υπάρχουν, θα καθοριστούν κατά την αποκλειστική κρίση της εταιρείας, με την επιφύλαξη των ισχυόντων ρυθμιστικών περιορισμών.

Οι πωλήσεις κοινών μετοχών μέσω του προγράμματος ATM θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους όρους συμφωνίας της 26ης Σεπτεμβρίου 2019 που συνάφθηκε μεταξύ της εταιρείας BMO Nesbitt Burns και της BMO Capital Markets.

Το Πρόγραμμα ATM θα τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2021, εκτός εάν έχουν εκδοθεί όλα τα Κοινά Μερίδια που είναι διαθέσιμα για έκδοση στο πλαίσιο του Προγράμματος ATM ή εάν το Πρόγραμμα ΑΤΜ τερματιστεί πριν από την ημερομηνία αυτή από την εταιρεία.

Η Eldorado σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από το πρόγραμμα ATM, εάν υπάρχουν, για χρηματοδότηση των εξής:

  • Δυνητικές κεφαλαιακές επενδύσεις στο Kişladağ για την επέκταση της επιφάνειας του σωρού εκχύλισης, υπό την προϋπόθεση της επιτυχίας των μεταλλουργικών δοκιμών εκχύλισης.
  • Δυνητικές κεφαλαιακές επενδύσεις στο Lamaque για επέκταση από 1.800 τόνους την ημέρα σε 2.500 τόνους/ημέρα.
  • Δυνητικά έξοδα μελετών και αδειοδότησης και μικρές κατασκευές για την υποστήριξη της επανέναρξης της κατασκευής στις Σκουριές.
  • Δυνητικά έξοδα μελετών και περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το Πέραμα.
  • Δυνητικά έξοδα μελετών και αδειοδότησης για την επέκταση της Ολυμπιάδας από 1.200 τόνους/ημέρα σε 1.900 τόνους/ημέρα.
  • Αποπληρωμή χρέους ή/και
  • Γενικοί εταιρικοί στόχοι.

[ΠΗΓΗ: https://www.eldoradogold.com/, 26/9/2019]