Κυρ. Μητσοτάκης: Η επένδυση χρυσού θα προχωρήσει. Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στους περιβαλλοντικούς όρους.

Διαβεβαιώσεις για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει στην περιοχή της Χαλκιδικής. Αφού υπογράμμισε την ανάγκη «επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης των μεταλλείων της περιοχής», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η επένδυση χρυσού, εφόσον η Ν.Δ. αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα προχωρήσει και θα «ολοκληρωθεί», αλλά χωρίς «καμία έκπτωση» ως προς την περιβαλλοντική προστασία.

«Ο δήμος σας διχάστηκε στο παρελθόν και διχάστηκε κι από κάποιους, οι οποίοι σκόπιμα επιδίωξαν τον διχασμό και ανήγαγαν μια επένδυση, με τα πολλά καλά της και τα όποια αρνητικά της, ως πολιτικό σύμβολο» έσπευσε να προσθέσει.

Υπενθύμισε δε, ότι και στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί για τη σημασία της επένδυσης εξόρυξης χρυσού, επαναλαμβάνοντας ότι η εμπειρία χωρών «με πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία», όπως των σκανδιναβικών χωρών, του Καναδά και της Αυστραλίας, έδειξε ότι με την αξιοποίηση της πιο προηγμένης τεχνολογίας είναι δυνατή η εξόρυξη χρυσού», με τρόπο ώστε να είναι «όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον».

[ΠΗΓΗ: http://agonaskritis.gr, 2/7/2019]