Ο αστεροειδής που θα μας κάνει όλους….δισεκατομμυριούχους

Ο αστεροειδής 16 Psyche ταξιδεύει στο διάστημα, μεταξύ των πλανητών Δία και Άρη, και θα μπορούσε η αξία του σε μετάλλευμα είναι πραγματικά αστρονομική.

Ποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος; Ο αστεροειδής «16 Psyche» είναι φτιαγμένος από χρυσό και άλλα μέταλλα, όπως νικέλιο και σίδηρο. Ταξιδεύει σε ελλειπτική τροχιά στο διάστημα, κάπου μεταξύ Άρη και Δία και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών θα μπορούσε να αξίζει 700 πεντάκις εκατ. δολ. σε μετάλλευμα.

Το πεντάκις εκατομμύριο για όποιον δεν έχει δει ποτέ κι αναρωτιέται τι είναι, είναι το «1» και 18 μηδενικά από πίσω. Πρόκειται για τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό που αν διαιρεθεί μεταξύ των κατοίκων του πλανήτη Γη, ο καθένας θα λάμβανε  περί τα 93 δισ.

Απλά, προς το παρόν μην ετοιμάζεται το πορτοφόλι σας. Το να μεταφέρει κανείς τόσα πολύτιμα μέταλλα πίσω στη Γη δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, ακόμα.

Και ο ο αστεροειδής 16 Psyche» πρόκειται για έναν, πραγματικά, πολύ μεγάλο διαστημικό βράχο. Έχει διάμετρο περί τα 200 χλμ και είναι ένας από τους μεγαλύτερους που «πετούν» στη ζώνη των αστεροειδών.

Σύμφωνα, με ειδικούς όπως ο καθηγητής της Βρετανικής Αστρονομικής Εταιρείας, Ζάρνεκι, θεωρεί βρισκόμαστε τουλάχιστον ακόμη 50 χρόνια για μια τέτοιας κλίμακας διαστημική μεταλλευτική αποστολή.

Προς το παρόν, η NASA έχει προγραμματίσει να εκτοξεύσει το 2022 μια εξερευνητική αποστολή, την Discovery, που θα φτάσει στον αστεροειδή το 2026.

Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετοί σκεπτικιστές που θεωρούν ότι ο 16 Psyche» είναι γεμάτος με όλα αυτά τα πολύτιμα υλικά. 

«Ο αστεροειδής αποτελείται κυρίως από κράμα σιδήρου-νικελίου, ενώ ο χρυσός  και άλλα μέταλλα υπάρχουν μόνο σε μικρές ποσότητες. Όλες οι σχετικές ειδήσεις που κυκλοφορούν στοχεύουν να βοηθήσουν στην άνοδο της αξίας του Bitcoin, που επωφελείται από τυχόν πτώση της αξίας του χρυσού», σημειώνει ο επικεφαλής της Euro Pacific Capital, Πίτερ Σιφ.

Δείτε εδώ και εδώ σχετικά βίντεο, και εδώ περισσότερες φωτογραφίες.

[ΠΗΓΗ: https://www.reader.gr/, από NASA, 1/7/2019]