Χριστουγεννιάτικη “αντεπίθεση”

Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, είχα το χρόνο να διαβάσω με μεγαλύτερη άνεση τα τοπικά μπλογκ και site, να πάρω μια ιδέα τι γίνεται στο δήμο μας. Πήρα μια πλήρη ιδέα για το τι θα γίνει στις επερχόμενες εκλογές με τα βίντεο που έχουν κατακλύσει κοινωνικά δίκτυα και ίντερνετ, υποψήφιων δημάρχων να μοιράζουν ευχές και χαμόγελα αλλά παρατήρησα κι άλλο ένα φαινόμενο:

Η περιβαλλοντική καμπάνια της Ελληνικός Χρυσός, η οποία με συμπαγή και τεκμηριωμένα στοιχεία παρουσιάζει το περιβαλλοντικό κομμάτι της επένδυσης, σε κάποιους δεν άρεσε… Και προφανώς κάποιοι μεγαλόσχημοι antigold ανησύχησαν και αποφάσισαν να δράσουν… Έτσι, εκτός από τους συνηθισμένους καταστροφολόγους που «ποστάρουν» στο facebook της Ελληνικός Χρυσός εμφανίστηκε να ποστάρει επιχειρήματα και να «λογομαχεί» με τον διαχειριστή του site και η κα Καδόγλου!

Βέβαια, τα επιχειρήματα που προβάλλει, είναι τα ίδια και τα ίδια… Η κα Καδόγλου προσποιείται πως δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, και «δεν καταλαβαίνει» τι ακριβώς λέει ο Δημήτρης Δημητριάδης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ πέρυσι, (δείτε εδώ), όπου εξηγεί όσο πιο καθαρά γίνεται πως το flash smelting σε αρσενοπυρίτες είναι μια καινοτόμος μέθοδος, πατέντα της Outotec, ένας συνδυασμός τεχνολογιών. (Να σημειώσω πως «πατέντα» σημαίνει «δίπλωμα ευρεσιτεχνίας». Υπάρχουν και κάτι χοντρά βιβλία που λέγοντα Λεξικά… Υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή για όσους δεν έχουν καλές σχέσεις με τα βιβλία…)

Άλλο επιχείρημα Καδόγλου τα… «ψέμματα»(!!!) που έχει πει η εταιρεία για την απόσταση χώρου απόθεσης Κοκκινόλακκα από το Στρατώνι… Απλά σκεφθείτε… Πρέπει νάναι κάποιος πολύ πορωμένος ή χαμηλής νοημοσύνης για να πιστέψει τα λεγόμενα της κας Καδόγλου, δηλαδή, ό,τι είναι δυνατόν οι μελέτες και οι εγκρίσεις εμπεριέχουν ψευδή στοιχεία, τα οποία μάλιστα οι αρμόδιες αρχές παράβλεψαν και έδωσαν τις άδειες! Προς επίρρωση δε των λεγομένων της η κα Καδόγλου έχει βάλει και ένα link με… «φωτογραφία-ντοκουμέντο», αλλά μάλλον και αυτή fake ήταν διότι την έχουν αφαιρέσει από το antigold.org και το link δεν οδηγεί πουθενά!

Λέει κι άλλα η Καδόγλου, για το… δεντράκι, λέει, που δεν σώθηκε(!), για τη Στρατονίκη…. δηλαδή πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο, σε μια tutti-frutti απέλπιδα προσπάθεια να πλήξει την εταιρεία. Προσπάθεια χωρίς επιχειρήματα, με φωνασκίες και υπονοούμενα… Και βέβαια δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τις τεκμηριωμένες απαντήσεις του διαχειριστή του site, απόδειξη πως ο μοναδικός σκοπός αυτής της «παρέμβασης» είναι να δημιουργείται μπάχαλο και να αναθαρρούν και οι διάφοροι ακόλουθοι-μαϊντανοί, συχνοί επισκέπτες του facebook της Ελληνικός Χρυσός, η οποία –πρέπει να το πω–, προς τιμή της δεν απενεργοποιεί ή λογοκρίνει τα σχόλια (πλην ίσως των υβριστικών), κάτι το οποίο θα μπορούσε να το είχε κάνει.

Αλήθεια, όμως, γιατί τόσο μένος; Για μένα η ερμηνεία είναι μία και θα επιμείνω: Το θέμα της επένδυσης στην Χαλκιδική και οι αντιδράσεις, είναι καθαρά θέμα πολιτικό. Αποδεικνύεται σε κάθε νέα «επεισόδιο» αυτού του σήριαλ… Αποδεικνύεται και από το ποιοι είναι οι συνοδοιπόροι και οι αλληλέγγυοι του «κινήματος»… Να θυμηθούμε πως οι εφημερίδες και τα μπλογκ που κατ’ εξοχήν φιλοξενούν άρθρα και «καταγγελίες» της παρέας των antigold είναι η ΑΥΓΗ, η Εφημερίδα Συντακτών, αλλά και το iskra, ο «Άνεμος Αντίστασης», το Ξεκίνημα («Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση»), το ΜΕΤΑ («Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής»), ο Δρόμος της Αριστεράς… Δηλαδή «αριστεροί», wannabe αριστεροί, αριστεριστές και αντιεξουσιαστές. Και βέβαια, όσοι τους εξυπηρετεί αυτό το μπάχαλο στην περιοχή μας, όπως η εφημερίδα «Δημοκρατία» του Φιλιππάκη, εκδότη της Esspresso, ο οποίος διατηρεί μια αμιγώς antigold θέση για τους δικούς του λόγους.

Ας θυμηθούμε επίσης ποιοι συμπαρατάσσονται συνήθως στις antigold πορείες… Αντιεξουσιαστές, αλληλέγγυοι, συλλογικότητες, καταληψίες και κάθε λογής μπαχαλάκηδες… Από αυτούς που περιέθαλψε το antigold «κίνημα» και δημιούργησαν και τα επεισόδια για τα οποία δικάζονται ακόμα σήμερα κάτοικοι της περιοχής…

Ποιο περιβάλλον λοιπόν, και ποια επένδυση… Η ταμπακιέρα είναι αλλού… Η βουλευτική έδρα, ο δημαρχιακός θώκος, οι λάθος νοοτροπίες για δήθεν συγκρουόμενα συμφέροντα… Όλα τα άλλα είναι τροφή για κοκορομαχίες στο facebook με την κα Καδόγλου να μας αποκαλύπτει ένα νέο ταλέντο της: την εμψύχωση antigold μαϊντανών του διαδικτύου.

Υ.Γ. : Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο πως όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα να αντιτάξουν οι διαφωνούντες με την επένδυση σε συντεταγμένη και οργανωμένη επιχειρηματολογία, εφευρίσκουν κάτι, όπως αυτά τα περίφημα βίντεο με την «τοξική λάσπη», και την «ρύπανση των νερών», που κυκλοφορούν στα τοπικά μπλογκ και δείχνουν απλά λάσπες σε ανήλιαγες στροφές του χωματόδρομου και πράσινες άλγες μέσα σε καθαρά νερά…