Γιάννη, το νου σου!!

Ο κος Ιωάννης Ζαφειράτος διετέλεσε πριν μερικά χρόνια τμηματάρχης της  Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Από τη θέση αυτή έχει σαφή άποψη και για την επένδυση της Χαλκιδικής, αλλά και για την αντιπαράθεση μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων της επένδυσης.

Ο κος Ζαφειράτος ξεκίνησε έναν διάλογο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –κατά τη γνώμη μου λάθος του–, σχετικά με την επένδυση, την εφαρμοσιμότητα της μεθόδου flash smelting και άλλα σχετικά θέματα, εκφράζοντας τη γνώμη του και υποστηρίζοντάς την με επιχειρήματα. Ενδεικτικό της γνώσης και των απόψεών του είναι το κάτωθι απόσπασμα, σχετικά με το flash smelting: «Στο ελληνικό διάγραμμα ροής δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που αναφέρετε και οι υπέρμαχοι και οι πολέμιοι γιατί πολύ απλά έχει υιοθετηθεί το direct smelting. Eπ’ αυτού του διαγράμματος έχουν διατυπωθεί από το ελληνικό δημόσιο εδώ και αρκετά χρόνια εκτεταμένες παρατηρήσεις τις οποίες πολύ καλά όλοι γνωρίζετε γιατί περιλαμβάνονται στα στοιχεία των 13 ΣτΕ που αναφέρει και ο συμπολίτης σας. Ακριβώς, σε συμμόρφωση προς τις αποφάσεις αυτές δεν εγκρίθηκε τεχνικά το επίμαχο διάγραμμα ροής, ουσιαστικά λόγω ελλείψεων, ανακολουθιών και ανεπαρκειών στα στοιχεία των μελετών με σημαντικότερη τη μη πληρότητα και μη ολοκλήρωση των δοκιμών, ανεξάρτητα από τον τόπο διεξαγωγής τους. Κατά τη γνώμη μου, το διάγραμμα χρήζει τροποποίησης η οποία δεν είναι τεχνικά ανέφικτη, ούτε είναι αδύνατο να αδειοδοτηθεί».

Αλλά ο άνθρωπος έπεσε σε μεγάλο «ατόπημα»… Τόλμησε να αναφέρει τον vasilinos ως «πολέμιο» της επένδυσης… Ο Παπαφλέσσας των Σκουριών θίχτηκε και πήρε τ’ άρματα… Αμέσως ανάρτησε στο δικό του μπλογκ «άρθρο-απάντηση-φωτιά», από εκείνα που μόνο αυτός ξέρει να γράφει…

Ενδεικτικά θα σας μεταφέρω μια φράση που απευθύνει προσωπικά στον κο Ζαφειράτο, αυτολεξεί:

«Σας συμβουλεύω να μην ειρωνευτείτε ξανά το “vasilinos”·θα το μετανιώσετε

Σημειώνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πως η έμφαση με έντονη γραφή είναι του Αρχιμα, Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Και μία δική μου ερώτηση: Αν αυτό δεν είναι ευθέως απειλή, τότε τι είναι;

Α, και εξίσου σημαντικό, σε αυτή την ανάρτηση μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο: Ο Αρχιμα Χριστόδουλος Αγγελόγλου δεν είναι πολέμιος της επένδυσης (!!!). Το λέει και στην ανάρτηση (η έμφαση του ιδίου):

«Για τελευταία φορά σας ενημερώνω ότι δεν είμαι πολέμιος καμιάς επένδυσης, αλλά είμαι κατά των διεφθαρμένων πολιτικών και διαπλεκόμενων υπαλλήλων που υπηρέτησαν την διαφθορά, προκειμένου να υλοποιείται σήμερα μια επένδυση, χωρίς ποτέ να έχει εγκριθεί το επενδυτικό της σχέδιο σύμφωνα με τον νόμο».

Χαράς ευαγγέλια… Ο Vasilinos δεν είναι πολέμιος της επένδυσης!!! Να χτυπήσουν πάραυτα οι καμπάνες, να σφάξουμε το μόσχοι τον σιτευτό και να καθιερωθεί η 11η Οκτωβρίου Εθνική Εορτή….

Χωρίς άλλα αστεία τώρα… Σύμφωνα με βεβαίωση της ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγίου Όρους & Αρδαμερίου με ημερομηνία 27/4/2012 και αριθμό πρωτοκόλλου 395, ο Πανοσ. Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου (αλήθεια Πανοσιολογιώτατος ή Πανοσιώτατος; Δηλαδή με πτυχίο ή χωρίς;), ΔΕΝ ανήκει στη δύναμη των κληρικών της Μητρόπολης διότι απολύθηκε τον Μάιο του 2008. Και οι ενέργειές του «ΔΕΝ τυγχάνουν της εγκρίσεως και της αποδοχής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και της Ιεράς Μητροπόλεως, καθ’ ότι ενεργούνται αυτοβούλως»

Θα μάθουμε ποτέ γιατί άραγε απολύθηκε ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ ο Vasilinos;

Διότι αυτά που έγραφε το 2013 ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Κανελλόπουλος Ιωάννης στο ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ συκοφαντώντας τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικόδημο, και παρουσιάζοντας τον Vasilino ως θύμα, μόνο πειστικά δεν είναι… (Να μη σχολιάσω και τη χρήση της ελληνικής γλώσσας από τον δικηγόρο…).