η (πραγματική;;;) θέση της κυβέρνησης δια στόματος καρανίκα: “στα τσακίδια eldorado”!!!

Ο αφελής κρατικοδίαιτος σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού κος Καρανίκας, εξέφρασε μέσω twiter την θέση του για την απόφαση της Eldorado Gold να αναβάλλει τη συνέχιση της επένδυσης στην Ελλάδα. Προφανώς, η θέση για ένα εθνικό θέμα ενός υψηλόβαθμού στελέχους της κυβέρνησης, και μάλιστα συμβούλου παρά τω πρωθυπουργώ, απέχει παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί «προσωπική»…

Αυτό είναι λοιπόν το «ηθικό πλεονέκτημα» της πρώτης φοράς αριστερά, όπως εκφράζεται από τα ενδότερα του Μαξίμου.

Να σημειώσω πως προσωπικά δεν είχα καμιά αμφιβολία περί του ύφους και του ήθους, αλλά δεν περίμενα να το δω και σε δημόσια θέα…

Απολαύστε τον κυβερνητικό στρατηγικό σχεδιασμό σε όλο του το μεγαλείο…

Η ανάρτηση δεν πέρασε απαρατήρητη και από τα κόμματα. «Προκλητική και αποκαλυπτική για τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι στο Μαξίμου για την αποτροπή μεγάλων επενδυτικών σχεδίων» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, την ανάρτηση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα σχετικά με την ανακοίνωση της Eldorado Gold.

«Κάθε ώρα που περνάει και ο κ. Καρανίκας παραμένει στη θέση του, ο κ. Τσίπρας είναι βαρύτατα εκτεθειμένος» σχολίασε ο κ. Χρηστίδης, προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός «έχει βαρύτατες πολιτικές, θεσμικές και ηθικές ευθύνες για το παιχνίδι της διγλωσσίας».

«Ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά απαιτούν ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει  εδώ και τώρα, μέσα στις επόμενες ώρες, να στείλει τον κ. Καρανίκα από το Μαξίμου στο σπίτι του» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.