γ.ζουμπάς: δημιουργεί άλλοθι για μελλοντικό μπάχαλο #σκουριές

Διαβάζουμε στο http://politesaristoteli.blogspot.gr μια ανάρτηση που ήρθε να επιβεβαιώσει κάποιες υποψίες μας. Πως δηλαδή, οι antigold κύκλοι προωθούν νέο κύκλο μπάχαλου, με μεθόδους από το παρελθόν… Θυμάστε τον κο Παπαγεωργίου να δηλώνει ευθαρσώς πως «όπου υπήρχε γεωτρύπανο, εμείς το καίγαμε»!!! Έτσι και ο κος Ζουμπάς δημιουργεί ένα μελλοντικό άλλοθι με τη δήλωσή του «Πρέπει να σταματήσουν οι γεωτρήσεις. Διαφορετικά θα υπάρξουν εντάσεις και δεν θα φταίνε οι κάτοικοι», ώστε να μπορεί να επικαλείται μετά το γνωστό, «εγώ σας τα είχα πει»…Παλιό το κόλπο… Διαβάστε όμως την ανάρτηση για να καταλάβετε καλύτερα:

«Ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι “politiki – chalkidiki” για το θέμα που άνοιξαν οι πολέμιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας με τις ερευνητικές γεωτρήσεις που γίνονται στην Τσικάρα έκανε μια τοποθέτηση που μάλλον ρίχνει λάδι, αντί για νερό στη φωτιά.

Δήλωσε επί λέξη: “Πρέπει να σταματήσουν οι γεωτρήσεις. Διαφορετικά θα υπάρξουν εντάσεις και δεν θα φταίνε οι κάτοικοι”.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου αν και συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους αντιπάλους των μεταλλείων στη ΒΑ Χαλκιδική, παρ΄ όλα αυτά φρόντιζε να είναι μετριοπαθής στο δημόσιο αντιμεταλλευτικό λόγο του.

Στην προκειμένη περίπτωση νομίζουμε ότι προέβη σε μια ατυχέστατη τοποθέτηση, που δυνητικά θα μπορούσε να γίνει “βούτυρο στο ψωμί” εξτρεμιστικών κύκλων που επιζητούν αφορμές και “ντοπαρίσματα” για να συντηρείται η ένταση στην περιοχή.

Και αναφερόμαστε στους ξενόφερτους οικολογούντες “ακτιβιστές” που είχαν βρει πρόσφορο έδαφος για να εκτονώνουν τις επεισοδιακές γνώσεις και ορέξεις τους μέχρι και χθές στις κορεσμένες από μανούρες Σκουριές. Η Τσικάρα θα γίνει ο νέος τόπος “αναψυχής” αυτών των ακραίων στοιχείων;

Θα ήταν λοιπόν ωφέλιμο για την τοπική κοινωνία να αποφεύγονται τέτοιες φορτισμένες δηλώσεις, ιδίως από ανθρώπους που η ζωή (και όχι το εκλογικό σώμα) επέλεξε να έχουν θεσμικό ρόλο. Οι εκλογές του 2019 και μικροπολιτικές γενικότερα θα μπορούσαν να περιμένουν».

Δείτε και το βίντεο με τις δηλώσεις εδώ