εντάξει παιδιά, καθάρισε ο σαράντης…

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Το δίδυμο που σκοτώνει, Δημητριάδης-Νικητόπουλος, στο φιλόξενο Πρώτο Πρόγραμμα καθάρισαν το –antigold– παιχνίδι… Ένας συνταξιούχος καθηγητής Πανεπιστημίου που θυσίασε την καριέρα του περιφερόμενος ως μαϊντανός από ημερίδα σε ημερίδα για να υποστηρίξει μικροκομματικά συμφέροντα, και ένας «δημοσιογράφος» σε εισαγωγικά, βάλθηκαν να αποδείξουν πως επιστημονικές ημερίδες ελληνικών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως αυτή του Γεωλογικού Τμήματος του ΑΠΘ σχετικά με τον ορυκτό πλούτο, εκφράζουν  «Απόψεις που μόνο σε αφελείς μπορεί να απευθύνονται, αφού αποσιωπούν όχι μόνον τους παράγοντες που μειώνουν την αξία των κοιτασμάτων και μπορεί ακόμα και να τα καταστήσουν μη εκμεταλλεύσιμα αλλά, κυρίως, το γεγονός ότι ο ορυκτός πλούτος μόνο κατ’ όνομα είναι ελληνικός αφού κατά το μεγαλύτερο μέρος του έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες – και ειδικά στην Eldorado Gold» !!!.

Απίστευτο, είχαν δεν είχαν το γύρισαν στην Eldorado Gold!!! ΟΙ άνθρωποι δεν είναι απλά εμμονικοί, είναι παρωπιδικοί, αλαζόνες και φυσικά μίζεροι. Και για όσους δεν γνωρίζουν τι συνέβη, στην ημερίδα “Αναζήτηση και εκμετάλλευση ορυκτών πρώτων υλών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα”, που διοργάνωσε το Γεωλογικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και το Aristotle University of Thessaloniki Student Chapter της Society of Economic Geologists, και μίλησε ο Πρόεδρος του Τμήματος κος Μιχάλης Βαβελίδης, και ο καθηγητής Ανέστης Φιλιππίδης, αναφέρθηκε πως, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η ακαθάριστη αξία του ελληνικού ορυκτού πλούτου εκτιμάται σε 2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης πως πολλά δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται, προς το παρόν κρυμμένα, στη βορειοανατολική Χαλκιδική. Περίπου 274 τόνοι χρυσού υπάρχουν μετά βεβαιότητος στην περιοχή. Όμως ο χρυσός δεν είναι το μοναδικό μέταλλο, αφού υπάρχουν επίσης 2.100 τόνοι αργύρου, 1.000.000 τόνοι χαλκού και 1.600.000 τόνοι μολύβδου και ψευδαργύρου. Με δυο λόγια, στη Χαλκιδική βρίσκεται σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα, με σημαντικά αποθέματα χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτό είναι γνωστό σε όλους, αλλά όταν το ακούν οι antigold φίλοι μας βγάζουν καντήλες… Και είναι ύβρις να αποκαλείται ο στρατευμένος Δημητριάδης «φωνή της λογικής»… Ακούστε πως τον διαφημίζει το antigold στρατόπεδο: «Ο κ. Δημητριάδης είναι μια φωνή λογικής απέναντι στο λαϊκισμό και τις αντιεπιστημονικές κορώνες αυτών που επιχειρούν να αναγορεύσουν τον ορυκτό πλούτο στο νέο «Αρτέμη Σώρρα» που δήθεν θα βάλει τα δισεκατομμύρια που θα σώσουν τη χώρα (και θα μας μείνουν και κάτι τρισεκατομμύρια ακόμα!)».

Και αλήθεια; Ποιος θα πειστεί από τον περιθωριακό Δημητριάδη και τον βαμμένο Νικητόπουλο πως ο Πρόεδρος και οι καθηγητές του Γεωλογικού Θεσσαλονίκης βγαίνουν σε μια επίσημη ημερίδα και παρουσιάζουν «ψευδή στοιχεία» και «αφελείς και παραπειστικές οι εκτιμήσεις για μυθικό ορυκτό πλούτο»!!!  

Πάντως, άψογος ο συντονισμός των στρατευμένων antigold δημοσιογράφων: Ο Νικητόπουλος συνεντευξιάζεται με τον Ομότιμο στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, και η Δασκαλοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών μας μεταφέρει τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, ο οποίος λέει οργίστηκε» με όσα τόλμησαν να ακουστούν στην ημερίδα… (Διάβασε εδώ).

Την ίδια μέρα εμφανίστηκε και ο Ζούμπερμαν στην Τσικάρα να σταματήσει τις δοκιμαστικές γεωτρήσεις…

Υπάρχει μια κινητικότητα, έτσι; Όλοι οι σούπερ-ήρωες εν δράσει…