ο φωτεινός παντογνώστης ξαναχτυπά…

yn-600x450Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων δηλώσεων… Τι έχουμε; Μια εταιρεία δηλώνει πως –σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του επιχειρηματικού της σχεδιασμού–, σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει μια προγραμματισμένη δραστηριότητα, συγκεκριμένα την λειτουργία του μεταλλείου στην Ολυμπιάδα.

Χαμός! Δεν άρεσε αυτό σε κανένα από τα antigold κοράκια της αποεπένδυσης και έσπευσαν να γεμίσουν το διαδίκτυο με κάθε λογής απιθανολογία και γελοία επιχειρήματα για να αποδείξουν (ή μάλλον να πείσουν τους σανοτραφείς οπαδούς τους) πως «Τα μυθεύματα της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. περί έναρξης λειτουργίας της… ανύπαρκτης μονάδας παραγωγής καθαρού χρυσού, αργύρου και χαλκού, τον Απρίλιο, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής καταρρίπτουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η εταιρεία δεν τηρεί τις συμβατικές τις υποχρεώσεις»!!!

Φαίνεται πως η ανάπτυξη… «πονάει» ορισμένους…

Μεταξύ αυτών προφανώς και ο ομότιμος Δημητριάδης, ο οποίος πιστός στα προστάγματα του «κινήματος» βάζει και αυτός τη δικιά του πινελιά και ενώνει τη φωνή του με το antigold κρεσέντο ανοησίας και κακεντρέχειας που ακολούθησε την ανακοίνωση της λειτουργίας του μεταλλείου Ολυμπιάδας.

Ο γραφικός συνταξιούχος πανεπιστημιακός ξεκινάει με μαθήματα ιστορίας διορθώνοντας τα «κακώς κείμενα», μην γίνει καμιά παρεξήγηση… Διαβάστε επιχείρημα:

«Κατά πρώτον, πριν από δύο δεκαετίες η χώρα μας δεν «έβγαζε» χρυσό. Η χώρα μας «έβγαλε» χρυσό από την κοίτη του Γαλλικού ποταμού σε χρυσωρυχείο περιορισμένης διάρκειας και μικρής κλίμακας πριν από εξήντα χρόνια (1957-1960). Χρυσό προσχωματικό με τη μέθοδο αμαλγαμάτωσής του με υδράργυρο. Η Ελληνικός Χρυσός γνωρίζει, αλλά με δημιουργική ασάφεια πλασάρει ως προ εικοσαετίας παραγωγή χρυσού στην Ολυμπιάδα την τότε προσπάθεια άλλης ξένης εταιρείας να πάρει άδεια εγκατάστασης χρυσωρυχείου στην περιοχή, άδεια που δεν της δόθηκε ποτέ επειδή υπήρξε απαγορευτική προς τούτο απόφαση του 5ου Τμήματος του ΣτΕ». !!!

Και ακολουθεί το επιχείρημα «καταπέλτης» του ομότιμου:

«Η χώρα μας, με τα πραγματικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός, δεν πρόκειται να είναι παραγωγός χρυσού, ούτε οποιουδήποτε άλλου από τα υπάρχοντα στην ανατολική Χαλκιδική μετάλλου. Η χώρα μας θα είναι στην ουσία -και κυριολεκτικά- η δωρήτρια των ορυκτών της πόρων προς την Ελληνικός Χρυσός (Eldorado Gold). Η οποία θα παράγει εδώ στη χώρα μας (στην Ολυμπιάδα, το Στρατώνι και τις Σκουριές) απλά τα μικρής φορολογητέας αξίας συμπυκνώματα των διαφόρων μετάλλων (και του χρυσού). Τα οποία θα στέλνει στη συνέχεια στο εξωτερικό όπου και θα γίνεται η ανάκτηση των υψηλής προστιθέμενης αξίας καθαρών μετάλλων (μεταξύ τους και του χρυσού)».

Απίστευτο!!! Κατηγορείται η εταιρεία επειδή στέλνει τα συμπυκνώματα στο εξωτερικό, αφού αντιμετωπίζει τη λυσσαλέα αντίδραση για τη δημιουργία του εργοστασίου μεταλλουργίας χρυσού στις Σκουριές!!! Τέτοιο οξύμωρο σχήμα δεν έχω ξανασυναντήσει…

Παιχνίδια με τις λέξεις και θεωρίες συνομωσίας… Το αγαπημένο παιχνίδι του ομότιμου και της παρέας του…

Να θυμίσω στο γραφικό παρεάκι πως σε λίγο (εννοώ εντός του 2017), όλα αυτά τελειώνουν..Το θέμα της επένδυσης στην ΒΑ Χαλκιδική θα προχωρήσει και θα πρέπει να βρουν καινούργιο θέμα να σκοτώνουν την ώρα τους. Ίσως… το ξεκίνημα της κατασκευής του ελληνοκινεζικού νέου ρυπογόνου λιγνιτικού σταθμού της ΔΕΗ στη Μελίτη;;