η αυγή “στενοχωριέται” για την ανάπτυξη στην β.α. χαλκιδική

009 kentriki stoa f_1Σπεύδει η φιλοκυβερνητική ΑΥΓΗ να «διαψεύσει» την Ελληνικός Χρυσός για την λειτουργία του εργοστασίου στην Ολυμπιάδα, με ανυπόγραφο άρθρο στο σημερινό της φύλλο.

Επικαλούμενη «πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας», αναφέρει πως «Τα μυθεύματα της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. περί έναρξης λειτουργίας της… ανύπαρκτης μονάδας παραγωγής καθαρού χρυσού, αργύρου και χαλκού, τον Απρίλιο, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής καταρρίπτουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η εταιρεία δεν τηρεί τις συμβατικές τις υποχρεώσεις»!!!

Για πρώτη φορά γινόμαστε μάρτυρες τέτοιου πρωτότυπου σεναρίου: Η ίδια η κυβέρνηση διαψεύδει ανακοινώσεις εταιρείας του ιδιωτικού τομέα που αφορούν επενδύσεις σε μια εποχή που η οικονομία μας μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι που έχει βάλλει ρότα ολοταχώς για τη βραχώδη ακτή απέναντι… Μάλιστα χρησιμοποιείται εκ μέρους της ΑΥΓΗΣ και του υποτιθέμενου Υπουργείου (αν πιστέψουμε πως όλα αυτά εκπορεύονται όντως από «κυβερνητικές πηγές» και όχι από κομματικά κέντρα συμφερόντων) λανθασμένη γλώσσα. Αντί να διατυπώσουν τις «ανησυχίες τους» για την ορθή τήρηση π.χ. των περιβαλλοντικών όρων και να προτρέψουν τα αντιμαχόμενα μέρη να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση ώστε να προχωρήσει η επένδυση η οποία πανθομολογουμένως δίνει ζωή στην ΒΑ Χαλκιδική, την μάχονται λυσσωδώς. Αυτό το άνευ προηγούμενου μένος ορισμένων κύκλων κατά της επένδυσης–είναι δυνατόν να δημοσιεύουν άρθρο με τίτλο «Προπαγανδίζουν λειτουργία… ανύπαρκτης μονάδας παραγωγής χρυσού» (!!!)– μόνο ως ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού είναι γνωστό πως εξυπηρετεί τα πολιτικά συμφέροντα συγκεκριμένων ατόμων και ομάδων…