ο δήμος όλων των δημοτών πανηγυρίζει για την πιθανότητα κλεισίματος της επένδυσης

005-kentro-politismouΠαραθέτουμε αποσπάσματα από την απαράδεκτη ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη μέσω της οποίας ουσιαστικά πανηγυρίζει για τις απορριπτικές αποφάσεις Σκουρλέτη και ζητά και συνέχεια… Δεν θα σχολιάσουμε, νοήμονες αναγνώστες είστε, βγάλτε συμπέρασμα μόνοι σας:

«Ο Δήμος Αριστοτέλη εκφράζει την ικανοποίησή του και για τη δεύτερη απόφαση του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Πάνου Σκουρλέτη, που δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 και με την οποία ο πρώην υπουργός απορρίπτει την αίτηση θεραπείας της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» που αφορούσε στην ανάκληση της απόφασής του (5-7-2016) περί επιστροφής της «Τεχνικής μελέτης Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειικού οξέος Μαντέμ Λάκκου». Πρόκειται για μία απόφαση η οποία κινείται σε θετική κατεύθυνση και θέτει το ζήτημα της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α. Χαλκιδική σε νέα βάση. Γι αυτό και αναμένει πλέον από το ΥΠΕΝ τις ενέργειες εκείνες που θα θέσουν τέλος στην καταστροφή του περιβάλλοντος, πριν να είναι πλέον πολύ αργά.

[…]

Μετά το θετικό δεδομένο και της τελευταίας απόφασης του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμος Αριστοτέλη, εκφράζοντας τη βούληση της πλειοψηφίας των δημοτών, θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθήσουν κινήσεις και ενέργειες, στις οποίες θα πρέπει σύντομα να προχωρήσει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα έχουν ως τελικό στόχο την οριστική διακοπή των εργασιών επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας και την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής των Σκουριών, πριν η περιβαλλοντική καταστροφή καταστεί οριστικά μη-αναστρέψιμη».