μετριοπαθής antigold συναυλία;

%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82Διαβάζω στο http://www.dailythess.gr/, σε ανάρτηση με ημερομηνία 2/10/2016, πως το κείμενο που είχαν ετοιμάσει οι «Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης κατά της εξόρυξης του χρυσού» δεν επετράπη τελικά από τους διοργανωτές –σύμφωνα με τις επιτροπές- να διαβαστεί στη συναυλία που έγινε την Παρασκευή στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Άρα, οι «Επιτροπές» δεν ήταν τελικά οι διοργανωτές;;;; Μάλιστα έκαναν (οι Επιτροπές) και δηκτική δήλωση:«Η συναυλία πήγε καλά, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα αν δεν έμοιαζε με μία απολιτίκ βραδιά που στόχο είχε να μη φέρει σε δύσκολη θέση όσους με τις πράξεις και τις επιλογές τους είναι εδώ και καιρό υπόλογοι».

Ακολουθεί το κείμενο που ποτέ δεν διαβάστηκε… (Γιατί άραγε; Θα μείνουμε με την απορία…)

«Οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης καλούν όλον τον κόσμο, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, να βγει στους δρόμους και να διεκδικήσει όσα του ανήκουν. Ο αέρας, το νερό μας, ο τόπος μας ξεπουλιούνται με τις υπογραφές μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, που στο μόνο που διαφέρει από τις προηγούμενες είναι στο ότι δεν την ξεκίνησε την καταστροφή, αλλά την ολοκληρώνει. Συνεχίζουν βέβαια να ψιθυρίζουν δικαιολογίες περί αριστεράς και ηθικών πλεονεκτημάτων. Έχουμε όμως όλοι δει ότι δεν είναι παρά έμποροι της ελπίδας, που εκμεταλλεύτηκαν τα κινήματα για ψηφοθηρικούς λόγους και πολύ σύντομα αναδιπλώθηκαν.

Άνθρωποι που αναδείχθηκαν μέσα από τα κινήματα και τώρα είναι βουλευτές ξεπουλάνε ελαφρά τη καρδία και τολμάνε να κάνουν λόγο περί ανοχής της κοινωνίας.

Είναι υποχρέωση όλων μας να απαντήσουμε με αγώνες. Να μη τους δικαιώσουμε όλους αυτούς. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας στα χέρια τους γιατί έχουν ήδη δείξει πόσο επικίνδυνοι είναι. Έχουμε ευθύνη γιατί πλέον δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει δει, δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται. Έχουμε ευθύνη να μη δικαιώσουμε όσους μιλούν για ανοχή, αλλά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε μέχρι να δικαιωθούμε. Στη Χαλκιδική παλεύουμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους που διώκονται. Όλοι οι κοινωνικοί αγώνες όμως έχουν κοινά χαρακτηριστικά και αποτελούν αγώνες της λογικής απέναντι στον παραλογισμό του κέρδους.

Ραντεβού στους δρόμους και στο βουνό λοιπόν – Πορεία στις Σκουριές 23 Οκτωβρίου, Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης κατά της εξόρυξης».