ο τόλης και οι καταγγελίες-φούσκες του

%ce%b1%ce%bdΚάθε φορά που η ΜΚΟ “παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων” προβαίνει σε μια καταγγελία για το επενδυτικό έργο που εξελίσσεται στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής, δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή, αν λέγαμε, πως ο όρος «καταγγελία» γίνεται συνώνυμο της φούσκας, της ανακρίβειας και του ψέματος.

Αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, σε μια από τις δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες καταγγελίες – φούσκες της ΜΚΟ, για τη δήθεν παραγωγή χαλκού – χρυσού στο μεταλλείο των Σκουριών με την υδρομεταλλουργική μέθοδο της εκχύλισης σε σωρούς (heapleaching).

Αρκεί να δει κάποιος το πώς διατυπώνει την καταγγελία της, στην “περίφημη” έρευνα που έκανε με φωτοαποτυπώσεις από drone το 1ο 15νθήμερο του Αυγούστου του 2015 και την οποία μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Πάμε λοιπόν στις σελίδες  60, 61, 62 της «Έρευνας» της ΜΚΟ για τις Σκουριές, όπου αναφέρονται τα εξής κωμικά:

Όπως διαπιστώνεται και εσείς φίλοι αναγνώστες, η καταγγελία του «παρατηρητηρίου…» είναι η χαρά του «αν», του «εφόσον» και των «αποχρώσεων ενδείξεων».

Για ανάλογες φούσκες σαν κι αυτή καλεί τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να επιβεβαιώσουν (!!!), καθώς ποιος δημόσιος λειτουργός θα τολμήσει να αμφισβητήσει μια τόσο… ατράνταχτη έρευνα;

Ο εκάστοτε δημόσιος λειτουργός, εκτός των χαμένων εργατοωρών, θα έχει να αντιμετωπίσει μετά και την οργή της ΜΚΟ, όπως έχει συμβεί πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν σε όσους τόλμησαν να σηκώσουν ανάστημα λογικής στον παραλογισμό και την ανακρίβεια που χαρακτηρίζουν τα «ευρήματα» της.

Σ’ αυτό το σημείο, αξίζει να ξαναθυμηθούμε τα όσα είπε δημοσίως ο πρώην αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς για τις καταγγελίες της ΜΚΟ, τις οποίες χαρακτήρισε ψευδείς και ανακριβείς για να δεχθεί μετά τα γραπτά παράπονα του ιδρυτή της, μαζί με αίτημα για επανόρθωση μετά συγνώμης!!! (Δείτε εδώ το βίντεο)

Αναρωτιέται εύλογα ακόμη και ο πλέον αφελής: Από πού εκπορεύεται αυτή η υπέρμετρη αλαζονεία της εν λόγω ΜΚΟ; Γιατί μια ολόκληρη πολιτεία να μην μπορεί να απαγκιστρωθεί από την αναξιοπιστία της;