ωχ…θα έρθουν και οι “αλληλέγγυοι”;

Skouries_15-17-4-2016Δυναμικά έχει πέσει στον «αγώνα» η «Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας», διοργανώνοντας «αγωνιστικό τριήμερο», όπως πληροφορούμαστε από τη σαν κηδειόσημο ασπρόμαυρη αφίσα που κυκλοφόρησε…

Υπάρχει και «αγωνιστική» ανακοίνωση που δημοσιεύεται σήμερα στο respentza, το οποίο –κατά την αυστηρά προσωπική μου γνώμη–, έχει μεταλλαχθεί σε αντι-Συριζαϊκό μπλόγκ, υποστηρίζοντας πλήρως τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας.

Η ανακοίνωση στρέφεται και κατά δημοτικής αρχής και κατά κυβέρνησης:

«Δυστυχώς για τους ευελπιστούντες, η δημοτική αρχή επικαλείται σχετική αναρμοδιότητα εμμένοντας σε μια καθαρά γραφειοκρατική και μυστικοπαθή διεκπεραίωση του ζητήματος και η κυβέρνηση του “στις 25 βγαίνουμε στις 26 κλείνει”, αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων […].

[…] Μόνη λύση, μόνη διέξοδος ο αδιαμεσολάβητος και ακηδεμόνευτος αγώνας. Ο αγώνας που με τη φαντασία και την αποφασιστικότητά του εδώ και δέκα χρόνια κατάφερε να γνωστοποιήσει παντού στον πλανήτη τα απολύτως δίκαια αιτήματά του:

-Αποχαρακτηρισμός ολόκληρης της περιοχής από μεταλλευτική και αποκατάστασή της από τον κύριο υπεύθυνο, το ελληνικό κράτος.

-Φθίνουσα πορεία και τελικά οριστικό κλείσιμο (στην εξάντλησή του) του ενεργού μεταλλείου των Μαύρων Πετρών (που μέχρι το 2012 απασχολούσε μόλις 350 μεταλλωρύχους), ακολουθώντας – τολμώντας το λαμπρό παράδειγμα αυτοδιαχείρισης των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη και των Ρομπέν του Ξύλου στην Πατρίδα Ημαθίας.

“Προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος” σημαίνει άμεση παύση της καταστροφής και αποχώρηση/εκδίωξη της Eldorado. Στην κυβερνητική επίκληση της “νομιμότητας’’ απαντάμε με τη συνέχιση του δίκαιου αγώνα.»

Όσον αφορά το πρόγραμμα, ορίστε για όσους ενδιαφέρονται…

«Τριήμερο κινητοποιήσεων, 15-16-17 Απριλίου 2016, Δάσος Σκουριών Μ. Παναγιά

Παρ.-Σάβ. (15 – 16/4) Δράσεις – Παρεμβάσεις Αντίστασης στην κατ’ επίφαση νομιμότητα

συγκέντρωση: Παρασκευή 11:00 πμ Κόμβος Μ. Παναγιάς

Κυριακή 11:00 π.μ. πανελλαδική κινητοποίηση στις Σκουριές, συγκέντρωση : 11:00 πμ Χοντρό Δέντρο»

Απομένει να δούμε τι είναι οι «Δράσεις – Παρεμβάσεις Αντίστασης στην κατ’ επίφαση νομιμότητα»… Ίσως κάποιο μπάρμπεκιου στο δάσος με κλεμμένα ξύλα; Καταστροφή όλων των ναϊδρίων και εικονοστασίων της περιοχής; Ξήλωμα του φράκτη έρημων εργοταξίων; Πόλεμος με φωτοβολίδες και μολότοφ μέσα στο δάσος;

Α, να δούμε και πόσο «πανελλαδική» θα είναι η συμμετοχή και αν θα εμφανιστεί επιτέλους η κα Ιγγλέζη… Περιμένουμε…