ο κ. τσίπρας έχει δίκιο!

7Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός υποσχόμενος στον λαό «τέλος στη λιτότητα». Δεν ζήτησα ψήφο υποσχόμενος ότι θα δεσμεύεται στο ΔΝΤ -προκαταβολικά (!) και προληπτικά (!)-τη λήψη μέτρων εναντίον του λαού.

«Το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσαν χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες. Επανέφεραν το διεθνή οικονομικό έλεγχο για να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που προσυπέγραψαν (…). Αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, αυτό το έγκλημα σε βάρος του τόπου, δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί. Το πακέτο της χρεοκοπίας δεν θα περάσει». Αλέξης Τσίπρας.

«Τώρα βρισκόμαστε στο δεύτερο στάδιο ενός προμελετημένου εγκλήματος. Η έγκριση του νέου πακέτου μέτρων και της νέας δανειακής σύμβασης όχι μόνο δεν θα μας σώσει από την άτακτη χρεοκοπία, αλλά θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά και με δυσμενέστερους όρους». Αλέξης Τσίπρας.

Αυτά ο κ. Τσίπρας τα έλεγε… παλιά. Πριν γίνει πρωθυπουργός. Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «τελειώσει με το παλιό». Τώρα έχουμε τον «καινούργιο» ΣΥΡΙΖΑ: Του ΦΠΑ 24%, του τρίτου μνημονίου, των «λαιμητόμων» του ασφαλιστικού και φορολογικού.

Απέναντι σε αυτόν, τον «καινούργιο» Τσίπρα, ενδιαφέρουσα είναι η απάντηση που είχε δώσει ο «παλιός» Τσίπρας. Εκείνος που καλούσε σε «κοινωνικό ανένδοτο», προσθέτοντας: «Πράξη εθνικής ευθύνης (…) είναι η απόρριψη των νέων μέτρων που θα βυθίσουν τον λαό μας στη δυστυχία». Δίκιο δεν έχει;