“συντονιστικό ιερισσού” εναντίον όλων

ierissos-xalkidikis-skouriesΔιαβάζουμε στο respentza την πρόσφατη ανακοίνωση του «Συντονιστικού Ιερισσού» και αναρωτιόμαστε σε ποιο κόσμο ζουν οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας… Προφανώς, επειδή δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια πλήρης έλλειψη συναίσθησης της πραγματικότητας, συμβαίνει το αμέσως επόμενο πιθανό: Το πολιτικό παιχνίδι χοντραίνει και οι παίκτες λαμβάνουν θέση. Τα παράσιτα που επιβιώνουν από την συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για την επένδυση, βλέπουν πως το antigold παιχνίδι τελειώνει και προσπαθούν με κάθε μέσο να διατηρήσουν το καθεστώς ανωμαλίας που τόσα χρόνια συντηρούν προς ίδιον όφελος. Με κάθε ευκαιρία, λοιπόν, εξαγγέλλουν την προσήλωσή τους στον «ανένδοτο αγώνα» τους, για «τον τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους»!!! Λες και οι υπόλοιποι ζούμε αλλού και δεν έχουμε παιδιά… Πόσο γελοίος μπορεί να καταντήσει κάποιος… Διαβάστε την ανακοίνωση:

 «Τον τελευταίο καιρό συνεχίζεται η αδειοδότηση της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της Eldorado Gold. Η ιστορία των αδειοδοτήσεων των μεταλλείων έχει αποδείξει ότι κάθε άδεια δημιουργεί τετελεσμένα και νομιμοποιεί την καταστροφή της Β.Α. Χαλκιδικής.

Εμείς κινούμαστε με βάση ένα τρίπτυχο, το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε μονότονα. Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, η υπηρέτηση της νομιμότητας και η προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά τα τρία είναι που μας καθοδηγούν σε κάθε μας βήμα.” ΔΤ ΥΠΕΚΑ 1/4/2016

Για να ισχύσει το τρίπτυχο που επικαλείται το ΥΠΕΚΑ μένει να υπάρξει ακολουθία πολιτικού λόγου και διοικητικών πράξεων. Για παράδειγμα, αναμένονται ακόμα τα διοικητικά μέτρα για τις βεβαιωμένες παραβάσεις της Eldorado Gold. Ποιος έχει την ευθύνη γι αυτό;

Ποια νομιμότητα εφαρμόζεται; Η “νομιμότητα” των κυβερνήσεων που διατήρησαν τη διαπλοκή και προώθησαν “επενδύσεις με κάθε κόστος”; Η “νομιμότητα” μιας προστασίας του περιβάλλοντος που έχει συστηματικά ξηλωθεί με φωτογραφικά νομοσχέδια υπέρ κάθε ιδιώτη “επενδυτή”; Η “νομιμότητα” που χτίζεται μέσα από αποφάσεις του ΣτΕ που πρώτο μέλημά του είναι να στηρίξει την Eldorado Gold;

Ευθύνη υπάρχει όσο εφαρμόζονται νόμοι που αντιτίθενται στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος και του περιβάλλοντος και δεν καταργούνται. Ευθύνη υπάρχει όσο δεν παράγεται νομολογία πραγματικής προστασίας.

Όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματάει τις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Β.Α. Χαλκιδική, επωμίζεται ευθύνες που δεν παραγράφονται. Κοινωνική συναίνεση στην καταστροφή της Χαλκιδικής δεν θα υπάρξει ποτέ. Για εμάς, το τέλος κάθε αδειοδότησης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων είναι μονόδρομος. Θα υπερασπιστούμε τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας. – Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού».

Αλλά για να καταλάβετε τι ακριβώς γίνεται και πως κυκλοφορεί η πληροφόρηση από τα antigold κανάλια, διαβάστε και το σχόλιο antigold αναγνώστη στην ανωτέρω ανακοίνωση:

«Ανώνυμος είπε…: Μπα θυμηθήκατε να βγάλετε ανακοίνωση; Πήρατε άδεια από τον Ζουμπά; Για την ΙΓΓΛΕΖΗ δεν λέτε κάτι; γιατί δεν έρχεται στην Ιερισσό πλέον; γιατί την καλύπτετε συνεχώς; ο κόσμος τραβάει τον αγώνα ξανά από την αρχή. τελικά Συριζαίοι διαλέξτε με ποιον θα πάτε;»

Καταλάβατε; Είναι τόσο τομαράκηδες οι τοπικοί μας antigold που πουλάνε ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ που τους υποστήριξε. Κυκλοφορούν την θεωρία συνομωσίας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μας χρησιμοποίησε, έκανε τη δουλειά του και τώρα που κάνει κωλοτούμπα μας πέταξε σαν χρησιμοποιημένη λεμονόκουπα», η οποία βέβαια δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, απλά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανώς δεν είχε καταλάβει τίποτα για την επένδυση και την κατάσταση… Παρασυρμένος από τοπικούς antigold ηγέτες τύπου Τόλη, Ιγγλέζη, Τόσκα, Μίχο, Ζουμπά κ.λπ., νόμιζε πως βρίσκεται μπροστά σε κανένα μεγαλειώδες λαϊκό «κίνημα» κατά της επένδυσης και αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί πολιτικά.., Χρειάστηκαν 2-3 χρόνια τουλάχιστον για να καταλάβει και ο ΣΥΡΙΖΑ πως η φασαρία που κάνουν αυτοί οι ελάχιστοι είναι δυσανάλογη του ερείσματος που έχουν στην τοπική κοινωνία. Κατάλαβε πως οι πραγματικοί κάτοικοι δεν είναι αυτοί που φωνάζουν, κατάλαβε το παιχνίδι της Ιγγλέζη, κατάλαβε και ποιο είναι το εθνικό συμφέρον.

Απομένει να τα καταλάβουν όλα αυτά και οι παραπλανημένοι κάτοικοι Ιερισσού και περιχώρων…