ο παπα-μπλόγκερ παπαφλέσσας και πάλι στον αγώνα

50f098_4

Μετά από μακρά περίοδο σιωπής ο γραφικός Αρχιμα. Αγγελόγλου επανέρχεται με νέο μπλογκ, που ονομάζει «Αθωνική Αριστοτελική Χερσόνησος», (atharher.wordpress.com)!

Στο εισαγωγικό του κείμενο, μας λέει με τι θα ασχοληθεί το νέο μπλογκ:

«Από αυτό το blog θα προβληθούν -Θεού θέλοντος- οι ορεινοί όγκοι της περιοχής, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι φυσικές ομορφιές, τα πανέμορφα χωριά, τα ιερά προσκυνήματα, τα αξιοθέατα, με λίγα λόγια η παγκόσμια κληρονομιά της αθωνικής χερσονήσου. […]»

Μέχρι εδώ καλά, λέει ο ανύποπτος αναγνώστης… Δεν αργεί όμως στις επόμενες αράδες αν ανακαλύψει την αλήθεια… Πρόκειται για ένα ακόμη antigold μπλοκ, ενδεδυμένο το μανδύα της προβολής του φυσικού κάλλους και του πολιτισμού… Διαβάστε και θα καταλάβετε:

«[…] Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα χρόνια παρ’ότι οι κάτοικοι δίνουν τιτάνιο αγώνα για την προστασία του τόπου μας και ο αγώνας τους έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, οι αρμόδιοι φορείς δεν προέβησαν, ως όφειλαν, στην προβολή και ανάδειξη του φυσικού, αρχαιολογικού, πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Για να κατανοηθεί το κενό για το οποίο μιλάμε και το οποίο προσπαθούμε να καλύψουμε, θα αναφέρουμε ένα και μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα: Τα τελευταία έτη η τοπική κοινωνία του Δήμου Αριστοτέλη βιώνει τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, σε βαθμό που δεν τον βίωσε καμμία άλλη τοπική κοινωνία, για την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται.

Εδώ και πολλά έτη το πανέμορφο, μοναδικό ορεινό οικοσύστημα του Κακάβου κινδυνεύει να καταστραφεί και οι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Αριστοτέλη, αγωνιζόμενοι για την προστασία του, δέχονται την αγριότερη καταστολή που έχει δεχθεί τοπική κοινωνία για περιβαλλοντικής φύσεως θέμα (δύο φορές, μάλιστα, επενέβη η διεθνής αμνηστία)».

Λύκος ενδεδυμένος δοράν προβάτου; Περίεργο δεν είναι «άγιος» άνθρωπος να χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους;

Αλλά μην σκοτωθείτε να μπείτε να ενημερωθείτε στο νέο μπλογκ… Λίγα το συναγωνίζονται σε κακόγουστο στήσιμο, ατελείωτα, ανιαρά κείμενα στην ιδιαίτερη γλώσσα που γράφει ο γέροντας, και απαράδεκτες φωτογραφίες… Προφανώς θα έχει την τύχη του άλλου μπλογκ που συντηρεί ο Αρχιμα. Αγγελόγλου, το “vasilinos.wordpress.com”, που το διαβάζει μόνο το ποίμνιο του γέροντα (όσοι δηλαδή από αυτό ξέρουν τι είναι υπολογιστής…), και εμείς αραιά και που για να γελάμε …

Α! Ξέχασα… Πρώτος διαφημιστής του νέου μπλογκ, ποιος άλλος; Ο Τόλης, από το antigold.org!!!