δουλειά δεν είχε ο διάολος…

b0369416f303d5177080d4c1e4eff18ab2261ca4ddb6553ca52e168d52c5f95eΝέο μπαράζ «antigold» κινητοποιήσεων, ανακοινώσεων και συνεντεύξεων από «κίνημα» και Ιγγλέζη. Το Σαββατοκύριακο είχαμε «πορείες κατοίκων» στις Σκουριές αλλά αν κρίνω από τον αντίκτυπο στα κοινωνικά δίκτυα, μάλλον αποτυχημένες… Η ΕΡΤ OPEN, αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευσε άρθρο με τη γνωστή antigold λογική (δείτε εδώ), «Στις Σκουριές, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει κατασκευάσει ένα ολόκληρο εργοστάσιο μέσα στο δάσος, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ!»…

Σιγά παίδες τα κεφαλαία, μας έβγαλαν το μάτι… Αλλά για να ξέρετε κι εσείς, –αφού δεν διαβάζετε νόμους και αποφάσεις ΣτΕ–, ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! Να μη τα ξαναλέμε για πολλοστή φορά… Ψάξτε και λίγο… Όχι όλο έτοιμη δημοσιογραφική τροφή…

Και είχαμε και εμφάνιση Ιγλλέζη, η οποία τώρα τελευταία δεν μας καταδέχεται και τόσο συχνά όσο στο παρελθόν…

Σε μια εμφανή προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κομματικού ακροατηρίου της από τα πραγματικά προβλήματα που έχει επιφέρει η «πρώτη φορά αριστερά» διακυβέρνηση στον ελληνικό λαό, η κα Ιγγλέζη συνεχίζει να προβάλλει τον δικό της «αγώνα» κατά της επένδυσης, ελπίζοντας στη διάσωση της μηδαμινής πολιτικής της καριέρας.

Έτσι, σε συνέντευξή της στο –πάντα φιλόξενο σε τέτοιες προσπάθειες–, «στο Κόκκινο», η κα Ιγλλέζη μας τα είπε όλα… Ενδιαφέρον είχε και η εισαγωγή του ραδιοσταθμού, η οποία δίνει και το στίγμα του στρατευμένου ραδιόφωνου… Υποθέτω αν δοθούν και 4 άδειες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σίγουρα το «στο Κόκκινο» θα εξασφαλίσει την μία…

«Στα 10 χρόνια ζωής του, το «Κόκκινο» ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει με θέρμη  τον αγώνα των κατοίκων της  Χαλκιδικής για τη σωτηρία της περιοχής από την κατ’ ευφημισμόν επένδυση της Eldorado Gold.  Για την εξέλιξη της υπόθεσης  μιλούν στον Διονύση Ελευθεράτο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και η Μελαχρινή Λιάκου, κάτοικος Ιερισσού, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Χαλκιδικής.»

Ειλικρινά θα ήταν σαδισμός να σας παραπέμψω να ακούσετε αυτή τη συνέντευξη, όπου η κα Ιγγλέζη αράδιασε μια… «από τα ίδια», λες και δεν πέρασε μια μέρα… λες και οι αποφάσεις του ΣτΕ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι διακοσμητικές και τις βγάζουν οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για να περνάει η ώρα τους… Αξίζει τον κόπο όμως να σας παραθέσω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα για να πάρετε μια ιδέα:

  • «Η Eldorado δεν απαντάει για τα πορίσματα γιατί έχει λερωμένη την φωλιά της [!!!]. Απάντησαν όμως τα Σωματεία της εταιρείας με πολύ επιθετικό τρόπο. Με καταγγέλλουν για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Δεν παρεμβαίνω στην δικαιοσύνη, κάνω την δουλειά μου. Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μου. κοινοβουλευτικός έλεγχος στην εξουσία [!!!]»
  • «Λέει η εταιρεία ότι τα πορίσματα είναι στημένα. Βγήκαν όμως από ελέγχους που έγιναν το 2013, όταν ο Σαμαράς έλεγε επένδυση με κάθε κόστος. Τότε σίγουρα οι Επιθεωρητές δεν επηρεάζονταν από το κίνημα»
  • «Οι εργαζόμενοι παραπλανήθηκαν. δεν έχουν καταλάβει τι θέλει να κάνει η Eldorado. Μου κάνει εντύπωση που λένε τόσα χρόνια είχαμε μεταλλεία και δεν κάναμε τίποτα. Δεν είναι το ίδιο αυτό που πάει να γίνει τώρα.»
  • «Όλοι οι Δήμαρχοί που είπαν όχι στις εξορύξεις την Βόρεια Ελλάδα είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με πρωτοστάτη του κινήματος τον Λαμπάκη από την ΝΔ. Μόνο ο Ζουμπάς πρόσκειται τον ΣΥΡΙΖΑ».
  • «Λένε για Δημοψήφισμα… Έγινε στην περιοχή και ο Πάχτας που έκανε τα πάντα για να συνεχιστεί η επένδυση έχασε». [Η κα Ιγγλέζη εννοεί τις δημοτικές εκλογές με τον δήμαρχο-λαγό, τον “ενωτικό” κο Μίχο…].

Εδώ παρεμβαίνει ο… δημοσιογράφος Διονύσης Ελευθεράτος: «Μεγάλη ήττα για την Κυβέρνηση (διεθνώς) να κάνει πίσω…..[!!!]»

Ιγγλέζη: «Δεν θα κάνει πίσω…. Ο Τσίπρας έχει διατυπώσει πολλές φορές την θέση του για αντίστοιχες» επενδύσεις που τις χαρακτήρισε πειρατείες ενώ ο Υπουργός ΠΕΚΑ ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε επενδύσεις που δεν σέβονται το περιβάλλον την δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον.»

Ελευθεράτος: «Και η ανάπτυξη; Σαν τραβάει τα μαλλιά του ο ξενοδόχος, ο δασολόγος… Θα δεχτούμε αυτήν την επένδυση για 200 θέσεις εργασίας και μάλιστα προσωρινές;» [!!!]

Ιγγλέζη: «Αν είχαμε άλλες πολιτικές δεν θα είχαμε ανεργία στον Δήμο Αριστοτέλη.»

Ακούστηκε και το άλλο απίθανο… Η ΝΔ, λέει, στηρίζει τα Μεταλλεία λόγω της πίεσης από τις θέσεις εργασίας και ότι οι εργαζόμενοι ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ να κάνουν αυτήν την δουλειά λόγω της κρίσης !!! Ουάου… Αν δεν υπήρχε κρίση να υποθέσω πως όλοι θα καλλιεργούσαν κίτρινα φασολάκια, θα πουλούσαν αρωματικά φυτά στους τουρίστες, θα είχαν μελίσσια και θα ψάρευαν… Και οι υπόλοιποι θα δούλευαν εποχιακοί στα πεντάστερα της Χαλκιδικής για ένα πεντακοσάρικο… Έτσι;

Για όσους δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν μπορούν να ακούσουν τη συνέντευξη εδώ.

Υ.Γ. Επίσης ετοιμαστείτε για «μεγαλειώδη» antigold πορεία στη Θεσσαλονίκη στις 5 Μάρτη… Μη λείψει κανείς… (Παιδιά, αν βάζατε την πορεία κανά μήνα αργότερα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα και να μην έχουμε ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση κι εσείς να μην έχετε άγχος…)