αλέξη, κάντο όπως στην pirelli…

unnamed5Κάποιος να ειδοποιήσει τον Πάνο Σκουρλέτη και την ‘Ολγα Γεροβασίλη ότι η ιδέα να τιμωρήσουν την καναδική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία της Χαλκιδικής κρατώντας την αναπνοή τους, δεν ήταν και πολύ καλή θα σκάσουν. Δεν είναι πλάκα. Κάπως έτσι αντέδρασαν στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναστέλλει τις εργασίες στις Σκουριές, γνωστό πεδίο βολής των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εκβιασμοί των Καναδών δεν θα περάσουν», δήλωσαν σαν χορωδία ο υπουργός και η κυβερνητική εκπρόσωπος. Δηλαδή τι θα της κάνουν; Έχει να φανεί επενδυτής στη χώρα από τον καιρό που βγήκαν οι βεντούζες που έλεγε κι ο Μίμης Φωτόπουλος στην ταινία «Έλα στον θείο» και αυτοί πλακώνονται και μ’ αυτούς που απέμειναν. Έτσι, μας κάνουν υπερήφανους και ανέργους! Και να σκεφτεί κανείς ότι οι εκβιαστές δεν είναι καν οι συνήθεις ύποπτοι: Ευρωπαίοι, και κατά προτίμηση Γερμανοί. Δεν βαρύνονται ούτε με ένα Μνημόνιο. Αδιάφορο. Η αδούλωτη ελληνική κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς από κανέναν.

Τα ξεχάσαμε που πήγαν να μας εκβιάσουν με ένα παλιομνημόνιο και νόμιζαν ότι θα το καταπιούμε αμάσητο Αμ δε , που θα ‘λεγε και ο Κώστας Χατζηχρήστος. Τους πετάει ο Τσίπρας ένα άλλο και τους κόλλησε χαλκομανία στον τοίχο. θέλουν να κλείσουν τα μεταλλεία οι Καναδοί; Κωλώνει το πεζικό στην κατηφόρα; Βράχος ο Σκουρλέτης: «Αντε πάγαινε, ρε, από δω», που θα έλεγε και ο Βασίλης Αυλωνίτης. Τα κλείνει μόνος του (ο Σκουρλέτης όχι ο Αυλωνίτης). Να δούμε μετά τι θα πουν οι Καναδοί στους εργαζομένους που θα χάσουν τη δουλειά τους και σε αυτούς που περίμεναν να βρουν μεροκάματο.

Ηθικόν δίδαγμα, που έλεγαν παλιά οι καθηγητές στο γυμνάσιο: ακόμα ένας υπουργός γράφει ιστορία και η πορτ παρόλ του πρωθυπουργού τού βαράει παλαμάκια. Το λουλουδικό έλειπε για να το κάνουμε σαν πίστα του Μαργαρίτη. Άλλωστε, αυτοί οι υπερήφανοι χειρισμοί υπάρχουν και στη βιβλιογραφία: Συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚ, 1991, περίπτωση Pirelli .

[ΠΗΓΗ: ΚΕΦΑΛΑΙΟ, του Γιώργου Λακόπουλου, 16/01/2016]