ο αβδηρητισμός του τόλη

tolis

Μάθημα ιστορίας και παραβολές αποτελούν την τελευταία επίθεση του Τόλη κατά παντός… δημάρχου! Θαυμάστε λογική και επιχειρήματα:

«Ο όρος Αβδηριτισμός αποτελεί, κατά τον Ηρόδοτο, συνώνυμο της ανικανότητας στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, της ακρισίας, της κενοδοξίας, της αφέλειας, της μωρίας και της ανόητης γενικώς συμπεριφοράς. […] Στο Δήμο Αριστοτέλη, η φύση χάρισε τις δυο μεγαλύτερες φυσικές υδατοδεξαμενές της Χαλκιδικής, το όρος Κάκαβος – όπου βρίσκονται οι Σκουριές – και το όρος Στρατονικό. Επειδή λοιπόν ο Δήμος είχε πολλά νερά για να υδροδοτήσει ακόμα και την υπόλοιπη Χαλκιδική που διψά και το νερό θεωρήθηκε δεδομένο, ο προηγούμενος Δήμαρχος Χρήστος Πάχτας και ο νέος, Γιάννης Μίχος, επέλεξαν να χαρίσουν στην περιοχή τους ΑΝΑΠΤΥΞΗ! Εξ’ού και ο κ. Πάχτας ονόμασε την παράταξή του ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ο κ. Μίχος τη δική του ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Ο Δήμος αυτός, εκτός από πολλά νερά, έχει και πολλά μεταλλεύματα και τα μεταλλεύματα δεν τα πάνε καλά με τα νερά, τα ρυπαίνουν και τα στραγγίζουν. Τα μεταλλεύματα βρίσκονται σε μια έκταση 317.000 στρεμμάτων δάσους που καλύπτει τη μισή έκταση του Δήμου και είναι Μεταλλευτική Ιδιοκτησία της Eldorado Gold / ΑΚΤΩΡ. Και επειδή τα δάση θεωρήθηκαν και αυτά «πολλά» και περιττά, όπως και τα νερά, ο κ. Πάχτας στήριξε το ΟΡΑΜΑ του στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ της Eldorado. Στο ΟΡΑΜΑ είπε δυναμικά «ΟΧΙ» το ΚΙΝΗΜΑ, όχι του κ. Μίχου αλλά το άλλο, το SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, που γκρέμισε το ΟΡΑΜΑ του κ. Πάχτα στις δημοτικές εκλογές και εμπιστεύθηκε το Δήμο στον κ. Μίχο, με εντολή να απαλλάξει τον τόπο από την ΑΝΑΠΤΥΞΗ  της Eldorado. Όμως ο νέο Δήμαρχος είχε άλλη γνώμη και ενημέρωσε το ΚΙΝΗΜΑ SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ότι «Εμείς (το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) τονίσαμε ότι οι εκλογές δεν ήταν δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, αλλά ήταν δημοψήφισμα για την ΕΝΟΤΗΤΑ των κατοίκων».

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, κοινή στο ΟΡΑΜΑ και στο ΚΙΝΗΜΑ, καλείται να γίνει ο καταλύτης στη χημική αντίδραση για την ΕΝΟΤΗΤΑ του κ. Μίχου. ΕΝΟΤΗΤΑ, στη βάση της αποδοχής της καταστροφικής ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Τι μαθαίνουμε εδώ; Πως «τα μεταλλεύματα δεν τα πάνε καλά με τα νερά, τα ρυπαίνουν και τα στραγγίζουν»… Αυτό ξεπερνάει τα όρια της επιστήμης για τα σκουπίδια (junk science), αλλά και της επιστημονικής φαντασίας. Bλέπουμε δε πως ο Τόλης διαβάζει ως άλλη Πυθία τα πράγματα με τον τρόπο που θέλει εκείνος… το ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Πάχτα έγινε Όραμα Ανάπτυξης γιατί έτσι βόλευε τον συνειρμό…ΟΤΙ ΝΑ’ ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΝΑ’ΝΑΙ… Τραγικό!

Μαθαίνουμε επίσης πως το «κίνημα SOS Χαλκιδική» είναι ο ρυθμιστής των πάντων!!! Αυτό γκρέμισε το όραμα του Πάχτα  και αυτό εμπιστεύτηκε τον δήμο στον Μίχο… Κάτι σαν ιδιοκτήτης της περιοχής το «κίνημα SOS Χαλκιδική», ανεβοκατεβάζει δημάρχους!!!

Μήπως κε Παπαγεωργίου να ξεκαβαλήσεις το καλάμι; Ξημέρωσε….