υπερωρίες στο στε

ste

Ακόμα μια προσφυγή στο ΣτΕ έκαναν συγκεκριμένοι σύλλογοι της Β.Α. Χαλκιδικής και ζητούν να ακυρωθεί η έγκριση της τεχνικής μελέτης της Ελληνικός Χρυσός για τα φράγματα αποβλήτων στα ρέματα Καρατζά και Λοτσάκο. Σύμφωνα με την προσφυγή, οι προσφεύγοντες αναφέρονται σε «επιστημονικά στοιχεία» που αποδεικνύουν την «εξαιρετική επικινδυνότητα των φραγμάτων» και τονίζουν, ότι η συνεχιζόμενη αδειοδότηση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων εκθέτει τους κατοίκους της περιοχής σε «μεγάλους κινδύνους»! Καταλάβατε, δηλαδή… Όλη η antigold επιχειρηματολογία σε ένα πακέτο.

Την προσφυγή κατέθεσαν ο Αγροτικός Δασικός Συνεταιρισμός Μεγάλης Παναγιάς, ο Αλιευτικός Σύλλογος του Δήμου Αριστοτέλη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού Κλειγένης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλης Παναγιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ρόδων, ο Σύλλογος Γυναικών Ιερισσού, ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγιάς, ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού και το Σωματείο Επαγγελματιών Ουρανούπολης.

Προφανώς οι ανωτέρω πιστεύουν πως όσο πιο πολλές προσφυγές γίνονται στο ΣτΕ, τόσο καλύτερα… δεν μπορεί, κάποια θα περάσει…