η κατερίνα στη χωρα των θαυμάτων

1 (2)

Η κα Κατερίνα Ιγγλέζη, βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα των Συντακτών (την γνωστή … έγκυρη και αδέσμευτη εφημερίδα), έβγαλε είδηση. Μας προανήγγειλε με περίσσεια σιγουριά πως έρχεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! (πω, πω… ανατρίχιασα ήδη…). Κατά λέξη, με αφορμή άρθρου κατά της επένδυσης στις Σκουριές, δήλωσε τα εξής:

«[…]Οι κάτοικοι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, είτε παράνομα είτε με επίφαση νομιμότητας, να καταστρέψει τον τόπο τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα αναλάβει θεσμικές πρωτοβουλίες. Εξάλλου, είναι προφανές ότι η σπουδή που δείχνουν για την επίσπευση των εργασιών χωρίς τις απαραίτητες άδειες είναι σχετική με τη δημιουργία “τετελεσμένων” ενόψει της επικείμενης κυβερνητικής αλλαγής».

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα δώσει σε όλους τους μισθούς που έπαιρναν το 2009, και αφού προσλάβει και όλους τους απολυμένους, θα αναλάβει «θεσμικές πρωτοβουλίες», και θα διώξει τους εργάτες από τα μεταλλεια, αφού  όπως έχουν δηλώσει και στο παρελθόν: «Σήμερα βγαίνουμε κυβέρνηση, αύριο κλείνουν τα μεταλλεία….».

Αλήθεια, οι ίδιοι τα πιστεύουν αυτά που λένε στον κόσμο;