σε απολογία καλούνται 14 κάτοικοι για την υπόθεση των σκουριών

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Η δικαιοσύνη αργεί αλλά κάνει το καθήκον της και την Παρασκευή 6 Ιουνίου καλούνται σε απολογία 14 άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση του εργοταξίου στις Σκουριές. Αρχικά για την υπόθεση αυτή διώκονταν 20 άτομα εκ των οποίων οι 2 είχαν προφυλακιστεί στις 14 Απριλίου του 2013 και αποφυλακίστηκαν στις 14 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Τον Ιούλιο του 2013 μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν στις 6 Νοεμβρίου μετά την θετική γνωμοδότηση ανακρίτριας και εισαγγελέα. Στη συνέχεια στο σύνολο των 20 κατηγορουμένων προστέθηκε ακόμη ένας και έτσι την Παρασκευή καλούνται 14 άτομα να απολογηθούν στην Ανακρίτρια Χαλκιδικής στο δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου.

Ο συνήγορος των κατηγορουμένων Γ. Κυρίτσης σε δηλώσεις του σκιαγράφησε την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι κατηγορούμενοι: «Από τα πρώτα στοιχεία δεν έχουμε κάτι νεότερο επιβαρυντικό για τους κατηγορούμενους. Ισχύει αυτό που δηλώναμε και παλαιότερα ότι οι διώξεις είναι φρονηματικές και στόχο είχαν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα της τοπικής κοινωνίας». Δεν παρέλειψε βέβαια –κατά την προσφιλή του συνήθεια– να σπεκουλάρει με ότι βρει πρόχειρο… «Θέλω να πιστεύω», δήλωσε», «το ότι οι κλήσεις κοινοποιούνται 24 ώρες μετά την ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα ενάντια στις μεταλλευτικές δραστηριότητες και τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τις παράνομες δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός είναι τελείως συμπτωματικό».

Να αντιστρέψω την ερώτηση και να το θέσω έτσι στον κο Κυρίτση: Πώς να πιστέψω πως η προαναγγελθείσα διαμαρτυρία στον Κάκαβο για την Κυριακή, δεν έχει σχέση με την κλήτευση των κατηγορουμένων για απολογία; Τόσους μήνες δουλεύουν τα συνεργεία επάνω και κανείς δεν ασχολήθηκε εδώ και πολύ καιρό… Ξαφνικά θυμηθήκαμε  την «οριοθέτηση των ρεμάτων»; Μη σπεύσει να πει κάποιος πως ανακοινώθηκε πρώτα η διαδήλωση και μετά η κλήτευση, διότι ξέρουμε πολύ καλά από πότε ήταν προγραμματισμένες οι κλήσεις και το πως «διαρρέουν» διάφορα μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες… Περίεργο, πάντως… Προσωπικά περίμενα εκδρομή στον Πολύγυρο για την Παρασκευή….